Fördelen med att vara geografiskt fucked up

För det blir man efter drygt ett år som veckopendlare. ”Hemma” betyder helt plötsligt väldigt många olika saker. Hemma hos Ola i Göteborg. Hemma i Hälsingland där jag är uppvuxen och har mina föräldrar och min bror. Hemma i Uppsala där jag har mitt jobb och befinner mig fem av sju dagar i veckan. Så har vi stugan som också är en del av mitt och Olas hem.

Slitsamt ibland. Javisst. Tågförseningar och annat skit. Oh ja. Packa väskor och planera till förbannelse. Definitivt.

Men det finns väldigt många bra saker också. Till exempel människor jag lärt känna under mitt år i Uppsala, som jag inte kan tänka mig att leva utan. Min positiva hemlängtan till Göteborg som kommer krypande och växer sig starkare under veckan. Kramarna när jag väl kommer hem. Och så vidare.

Fast det här är ju en träningsblogg och då måste vi ju ha ett träningsperspektiv. Eller hur? Vi snackar förnyelse och ett oändligt antal löprundor. Att få springa på åsen i Uppsala på måndag och köra backträning vid Uppsala slott på onsdag. Så blir det helg och jag nöter kilometer i Skatås eller i Göteborgs innerstad. Nu är det vår och turerna till stugan kommer att bli fler. Helgpassen kommer att genomföras med havsutsikt och lantliga landsvägar. Då och då åker jag hem till Hälsingland och tuggar terräng och grusväg.

Löpning är inte alltid kul, men jag vet inte hur jag skulle stå ut med att utöva denna fantastiska sport som får mig att må som bra om jag nästan varje gång startade från samma port. Det går såklart att variera sig på andra sätt också, men det är jag för lat för. Så idag: Tacksamhet för ”gratis” löparvariation.

Det här hoppas jag på i helgen…image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 2 = nine

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>