Amerikanska pannkakor – på vårt sätt!

Det har blivit mer regel än undantag att jag och dottern Moa lagar pannkakor när vi har vardagskvällar på tu man hand. Det är roligt (och enkelt) att röra ihop smeten och välja ut tillbehör tillsammans. Framför allt så smakar det ju väldigt gott.

Efter kvällar med bananpannkaka och vanliga pannkakor, var det ikväll dags för amerikanska pannkakor. Eftersom pannkakorna skulle ätas som huvudrätt till middag valde jag att ha i lite matigare ingredienser än i tradtionella amerikanska pannkakor, som kanske passar bättre vid en brunch, som efterrätt eller till lyxig helgfrukost.

Jägarns vad gott det blev alltså! Ställ dig vid spisen genast!

Så här gjorde vi amerikanska pannkakor:

1 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl
En näve havregryn
1 msk vetekli
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
2 dl havremjölk
2 msk smält kokosolja
1 msk honung
2 ägg
Kokosolja till stekning

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan ner mjölk, kokosolja, honung och ägg till en slät smet. Grädda lagom stora pannakor (jag tog ca: 1/2 dl smet per pannkaka) på medeltemperatur.

Dessa tillbehör hade vi till våra amerikanska pannkakor:
Hallon
Blåbär
Jordnötssmör
Hallonsylt
Kiwi
Nektarin
Keso

Sen är det bara att ta för sig, mixa, kladda och njuta efter bästa förmåga! 🙂

Så här såg våra (läs mina, inte treåringens…) amerikanska pannkakor ut.
menmia-amerikanska-pannkakormenmia-amerikanska-pannkakor-1menmia-bär

One thought on “Amerikanska pannkakor – på vårt sätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *