Är du löpare? Se upp för orren!

På helahalsingland.se kunde jag idag (till min stora glädje och förskräckelse) läsa storyn: Topplöpare fick orre i huvudet ”Jag dödade en orre med min egen skalle”

”Trots att Lars Björklund är en erfaren (elit)löpare med massor av mil längs vägar och skogar i benen, har han aldrig råkat ut för något liknande.”

Det är såklart jättesynd om orren. Samtidigt måste jag dra lite på smilbanden och älska mitt älskade Hälsingland ännu mer.

Jag har aldrig blivit antastad av vare sig en fågel eller något annat under mina löprundor, men har däremot en kompis som attackerades av en fasan (tror det var en fasan) under löprundan. Fågeln jagade honom i flera kilometer och gensköt honom mellan trädtopparna. Helt crazy, men vilken story han fick! Haha…

Näe, det är banne mig dags att bege sig till skogs för att samla egna storys att dela…

”Come on kråkan! Show me what you got!”

Jag har i grunden ett väldigt bra och avslappnat förhållande till fåglar.

8 thoughts on “Är du löpare? Se upp för orren!

 1. Jag var faktiskt riktigt rädd en gång när jag sprang när en stor rovfågel liksom seglade över mig under en längre stund. Och det spelade liksom ingen roll hur mycket jag gasade för han seglade ikapp mig utan att blinka… Men det var en snäll fågel, han bajsade inte ens på mig…

  1. Anna: En får vara lite vaksam där ute i skogen. Tänker mig som i en tecknad film att pippin dyker ner och lyfter en i sina klor. Brrrr…

  1. Malin: Ja fåglar i grupp som har mord i blick är läskiga. Har råkat ut för ett gäng duvor på ett torg en gång. De var sjuuuukt intresserade av min röda täckjacka!

 2. Jag har läst om en cyklist som krockade med en älg -älgen blev så rädd att den sprang utför ett stup och dog. Men det vette fan om det inte slår högre att ha ihjäl en orre med sitt huvud.

 3. Ha ha läskigt.

  Ja jag läste artikeln om orren. Sjukt ha ha.

  Ska nog testa varannandags träningen. Känns som en bra ide.
  Tack för tipset

  1. Petra: Ja visst är det sjukt! Mitt nya träningskoncept är PRIMA! Så motiverad inför varje pass 🙂 Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *