Att lyxjobba

Det kan inte vara skitroligt att jobba jämt. Även de som ständigt propsar på att de ”lever sin dröm” och ”vägrar följa strömmen” har tuffa och knepiga dagar – jag lovar! Många tycker bara, av förklarliga skäl, inte att det är lika roligt att skriva om när det är trixigt och ångestladdat.

Det här året inleddes med några diffusa veckor i min jobbvärld. För att inte tala om förra året. Puh… Jag har dock med åren utrustats med en stor portion lugn och tålamod och ”vips” så styrde det upp sig. Med ansträngningar från min sida givetvis.

Vad innebär det då utifrån min profession som kommunikatör och mitt synsätt på mitt yrkesliv att lyxjobba?

– Den här veckan har jag spenderat två dagar på en givande konferens om några av mina hjärtefrågor. Jag fick massor med värdefull input som jag kan använda i allt jag gör framöver = lyx!

– Jag har fått fart på mina projekt och de jag ska hjälpa/arbeta med verkar uppskatta att jag finns och jag har inte stött på det minsta motstånd, snarare bara glada tillrop = lyx!

– Jag ska hålla flera egna skrivarworkshops, som jag ägnar mina dagar åt att förbereda just nu = lyx!

– På tisdag ska jag åka till Luleå över dagen och studera en mässa. Det blir en lång dag (åker i ottan och kommer hem mitt i natten) och miljöaspekten på att flyga tur och retur Luleå över dagen kan ifrågasättas… Men ändå = lyx!

– På måndag har jag dessutom tråcklat in ett viktigt lunchmöte för min privata business. Har ingen aning om varthän det bär, men mötet ser jag fram emot = lyx!

– Apropå min egen business så rullar den på alldeles lagom. Jag har mina löparlöften (både gamla och nya) och jag förser dem regelbundet med träning, pepp och inspiration. Bra så!

– På onsdag kör jag och en älskvärd kollega en ”hälsodag”. Mitt initiativ givetvis… Det innebär inte att vi försakar jobbet och bara ägnar oss åt vår egen hälsa. Tvärtom! Vi blandar upp våra respektive jobb med ett träningspass i gymmet, några minuters dagsljus på lunchen och lyxlunchar sallad eller sushi på Slimfood. Enkelt, men ger guldkant och arbetslust!

– Nästa torsdag ska jag spendera en heldag på annan lokal än kontoret tillsammans med en annan grym kollega. Vi ska i första hand arbeta med webb, men vi ska också äta gott och slänga in ett träningspass på lunchen. En värdefull get away med stort jobbfokus på hemmaplan = lyx!

När struktur och ordning börjar sätta sig är det mycket enklare att göra plats för och prioritera så kallat ”lyxjobb”. Det gäller också att göra rätt ”lyxjobb” så att hundgörat, som faktiskt också måste göras emellanåt (som jag ägnat hela min fredag åt…), inte blir lidande. Lyxjobbet handlar inte om att ”löka runt”, det ska ta en framåt mot de jobbrelaterade målen.

Jag är en sådan person som aldrig jobbar över. Aldrig. Det finns inte utrymme i mitt liv för det. Allt har sin tid. Och allt blir av. Till slut.

Det var en liten fredagsreflektion från mig om mitt arbetsliv, som faktiskt upptar stora delar av mina veckor.

Men allvarligt… Nu skiter vi i allt det där. Nu laddar vi för sköna ostressade träningspass, sol(?) massor med tid med de närmsta, god mat, smågodis och frisk luft.  DET ÄR HELG! 🙂

Lyft blicken, andas och njut! menmia-golden

 

 

4 thoughts on “Att lyxjobba

  1. Grattis till all välförtjänad lyx!

    Jag håller med om övertiden – jag är visserligen flexibel men har nolltolerans på att jobba gratis. Något som är väldigt kontroversiellt här. Men faktum är att min chef inte ens märkt det… Annars är det lyx på min jobbfront också – jag har blivit inbjuden att tala på en konferens i Berlin i sommar. Är så sjukt smickrad!

  2. Ida: Det tycker jag mä! Tyvärr tillåter inte alla mina andra åtaganden det. Fast jag är glad för det lilla 🙂 Åh rutshkana…

  3. Kari: en ska hlla hårt på sina principer för välmående. Deet blir bäst för alla i längden. Jag gillar att jobba väldigt mycket, men älskar tack och lov min fritid och dem jag spenderar den med mer 🙂 Grattis till finfint uppdrag! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *