Att träna och äta på nya platser

Det har varit ytterst förmånligt att under två veckor och två dagars tid få äta och träna på andra platser än hemma.

Först på Teneriffa där minnet av frukostbufféns kokosyoghurt(!!!) med färska bär och nötter, solmogna och perfekta avokados till lunch och paella med märkliga skaldjur ligger alldeles färska på tungan. Solskenslöpturer på morgonkvisten varvades med gym (Som saknade 20-kilosstång. GRRRR!) i mörka lokaler på bottenvåningen, cirkelpass med ledare och ett vattengympapass. Jo, jag gick faktiskt på vattengympa till slut trots ett stort inre motstånd. För besväret fick jag 10 euro av sambon, som dagen efter blev ett halsband i krimskramsbutik. Värt ändå på något sätt. Jag har alltid drömt om att få betalt för min träning…

Oftast åt jag valnötter i min kokosyoghurt, men morgonen då jag orkade ta med mig kameran var de tyvärr slut och ersattes av mandel och müsli…
Matiga lunchsallader med massor med avokado blev snabbt ett favorittillbehör.
menmia-lunch-avokado-teneriffa
En morgon då vi tog höjd så att säga.

Sen åkte jag direkt till Malmö med jobbet och konfererade och bodde på Clarion Hotel & Congress Malmö Live. Där fanns ett exemplariskt och lekfullt utrustat gym signerat Zlatan som jag hann leka i två gånger och mat och godsaker skapade av riktiga världsmästare som gjorde mig galet mätt och glad. Om du åker till Malmö – bo och ät på Clarion. Lova!

Maten och restaurangkoncepten på Clarion Hotel & Congress Malmö Live är skapade av världskocken Marcus Samuelsson. Sötsakerna på stället och den chokladprovning vi fick vara med om ansvarar Joel Lindqvist, vinnare av Dessertmästarna 2014, för. Ni kanske fattar att allt smakade som guld?

Att välta däck på gymmet är \o/ Där fanns också klätterväggar, massor med ringar i taket, klätterställningar och traditionell gymutrustning.

Lätt strarstruck av Zlatans signatur på gymväggen…
menmia-zlatan-gym-malmö
Chokladprovning innan middagen kändes lite busigt. Efterrätten först liksom. Sen blev det en till efterrätt efter middagen… Varje gång jag får alkoholfritt vin hoppas jag att det ska vara gott. Men nej. Inte den här gången heller.
menmia-chokladprovning-clarion-mlmö-live
Ett magiskt gott kött- och grönsaksberg med spännande tillbehör.
menmia-mat-clarion-live-malmö
Sen sov jag väldigt gott precis här.
menmia-hotellrum-clarion-malmö-live
Jag är hemma på riktigt nu och har känt mig matt och extremt trött. Därför har jag ännu inte sprungit mina vanliga rundor eller besökt mitt gym utan lagt energin på annat. Idag till exempel har vi firat en 41-åring i familjen med restaurangbesök på Texas Longhorn. Det goda livet behöver inte ta slut bara för att en kommer hem.

Och vad tror ni om en mat- och upplevelseresa till Italien i höst? Det är sånt jag går och drömmer om just nu 🙂 Fast jag drömmer också om en påskresa till Hälsingland inom en väldigt snar framtid. Hoppas vi får till det <3

One thought on “Att träna och äta på nya platser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *