Bra saker som tillkommit i mitt liv sedan sist

Förutom det där odlingsintresset jag skrävlade om i återkomstinlägget i fredags, har jag faktiskt börjat lägga ännu mer av min tid på nya grejer.

Ljudböcker

Jag har länge varit ljudkänslig och föredragit tystnad i varje ensam stund. Men så började jag trevande lyssna på diverse poddar. Tröttnade på människor som ”bara pratar” och köpte mig tillgång till ljudböcker istället. Under krassliga perioder (som tyvärr varit lite för många de senaste månaderna) har det hänt att jag tagit lugna och långa kvällspromenader för att få drunkna i en bok. Att röra sig genom skog och vid vatten med en berättelse i öronen har visat sig ha stora rekreerande värden för mig.

Ljudböcker jag rekommenderar:

– Allt jag fått lära mig, Tara Westover
– Till minnet av en villkorslös kärlek, Jonas Gardell
– Hur jag lärde mig förstå världen, Hans Rosling med Fanny Hägerstam
– Löparens hjärta, Markus Torgeby

Groddar

När livet helt plötsligt känns fatttigt och tomt de dagar ingenting spirar i groddburken. Visst vet ni känslan? Att grodda hänger förmodligen ihop med mina nya gröna fingrar och är perfekt för den som har dåligt med tålamod att pilla med frön och vänta på blommor. För mig är det en mellansysselsättning innan solrosorna (och de andra fröna som jag inte kommer ihåg namnet på) står i blom.

Vardagsmotion

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här, men få uppskattar nog sin dagliga vardagsmotion som jag gör just nu. Promenaderna vid hämtning eller lämning på förskolan, de lätta stegen till jobbet från Korsvägen och de där okynneshandlingarna på ICA Hindås bara för att jag vill komma ut en stund. Det här hänger starkt ihop med ljudböckerna, som ni kanske förstår. Varje ensamt steg är en möjlighet att plöja ett eller flera kapitel.

Träna klocklöst

Träna utan löparklocka har jag gjort tidigare i perioder också, men då har det varit en ansträngning att låta bli den. Nu vet jag inte ens var klockan är… Så har det varit i flera månader. Och så länge klockan lyser med sin frånvaro kommer det att vara så. Ju längre tiden går, desto mer frihet känner jag i min rörelse. Rörelsen är ju faktiskt min och för min skull, inte klockans.

Men ni behöver inte oroa er. Trots att mina fingrar bytt färg till grönt, och det växer groddar ur öronen på mig är jag precis densamma. Och jag kommer säkert att komma i finfin löparform igen, om nu någon skulle oroa sig över den saken.

4 thoughts on “Bra saker som tillkommit i mitt liv sedan sist

  1. Oj vad jag kände igen mig i tystnadsbehovet. Försöker lyssna på musik och piffar men orkar liksom inte. Speciellt inte pratpoddar för inbördes beundran. Ljudbok har jag ännu inte försökt mig på, men en vacker dag så kanske!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *