Coleslaw [cåålslååååw]

Det här receptet på coleslaw toppad med lingon hittade jag i julnummret av Coops inspirationstidning Mersmak, vilken jag starkt rekommenderar. Väldigt ofta utgår jag ifrån Mersmaks recept i vårt familjekök och blir aldrig besviken. Dock gör jag nästan alltid om recepten. Oh well…

Men du, grönt och skönt som badar i majonnäs – en coleslaw måste vara himmelriket va?

Till en väldigt smarrig coleslaw med lingon behöver du:
1 rött äpple
300 g spetskål
1 dl majonnäs
1/2 dl yoghurt (10 %)
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk vinäger, tex. äppelcider
1 msk hackad persilja
2 msk lingon
salt och svartpeppar

Tillägg: Om jag gör en coleslaw med lingon igen väljer jag nog att ha i två äpplen och dra ner något på kålen då det söta inslaget var väldigt gott.

Gör din coleslaw så här:
Strimla äpple och kål. Blanda majonnäs, yoghurt, senap, vinäger och persilja i en stor skål. Vänd ner kål och äpple. Rör i lingonen och smaka av med salt och peppar.

Servera till:
Det du känner för! Vid tillfälle ett åt vi vår coleslaw till en god bit kött. Dagen efter hade jag den på en macka…

Krämigt, mättande och mumsigt – en coleslaw massor med C-vitamin.
menmia-coleslaw-lingonmenmia-coleslaw

2 thoughts on “Coleslaw [cåålslååååw]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *