Come on Ola light my fire!

Medan jag kan vara väldigt bekvämt lagd i vissa situationer är min sambo Ola värsta bästa projektledaren och ”doern” för familjeaktiviteter som kräver extra pyssel.

Som idag till exempel, när hela familjen är förkyld och det minsta barnet är som en söt koalabjörn runt min hals, tar Ola tag i projektet ”Åka till skogen och grilla”. Först är jag kärvt inställd till middagsäventyret, men när väskan är packad med god mat och torr ved och vi faktiskt är på väg mot skogen förändras min inställning till oändligt tacksam.

Elden börjar spraka och sprida värme och barnen trivs som två skogsälvor tillsammans med storkusin Sylvia och hennes mamma Linda. Aktiviteten i skogen och mörkret känns helt självklar. Hur skulle jag någonsin vilja vara någon annanstans?

Vi grillar korv och majskolvar, dricker varm saft och värmer frysta kanelbullar över glöden. De två större barnen hittar på egna äventyr i den mörka skogen och den minsta käkar tunnbröd och underhåller oss med sitt, för det mesta, otydbara pladder.

Vi kivas lite när vi råkar blända varandra med pannlamporna vi har på huvudet. Min pannlampa från Silva, som jag har fått i ett pressutskick, är kraftfull som tusan och helt grym att springa med, men är inte lika populär när den riktas rakt in i ett par barnögon…

Till vår stora glädje har någon lämnat kvar en marshall som blir en extra ljuskälla att njuta av, så jag kan stänga av pannlampan en stund.

Kvällen seglar upp på topp fem på min jultopplista för 2017. I all sin enkelhet förvandlas skogen till en lyxrestaurang där magar mättas, ansiktsfärgen går från likblek till rödrosig och myrorna som fanns i brallan dövas.

Kan vi göra det imorgon kväll igen? Klart vi kan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *