Därför springer jag på löpband

Hur kommer det sig att den outdoor-älskande och löpbandshatande primadonnan springer på löpband under tidiga mornar?

Det är en lifehack!

Löpbandsplågeri har äntligen fått en mening i mitt liv.

Ingen kan ha missat den bistra kylan som härjat den senste veckan. Personligen har jag frusit precis hela tiden, även när jag suttit under en  yllefilt. Det är som om kylan bitit sig fast i märgen. I onsdags stod jag på en blåsig IKEA-parkering och trodde att jag skulle dö.

Av en slump hamnade jag på ett löpband i torsdag smorse. Det visade sig att den värme och svett som de 45 minuter som jag stod ut, genererade, räckte hela dagen. Jag blev inte så där bistert kall igen. Så på fredag morgon gjorde jag om det igen.

Men jag står verkligen inte ut i mer än 45 minuter och kan heller inte maxa farten på löpband då det monotona gör mig yr i huvudet.

För att stå ut hittar jag på en massa saker under passet – typ pyramider, korta halvsnabba intervaller (som inte gör mig yr) och så sjunger jag sånger i huvudet. Hoppas att sångerna bara hörs i mitt huvud i alla fall…

När jag tänker efter känner jag mig redan rätt nöjd med löpbandskarriären och ser fram emot utomhusaktiviteter i helgen.

Vilken är din relation till löpband?

8 thoughts on “Därför springer jag på löpband

  1. jag hatade löpband fram till i våras, då jag började springa korta sträckor på löpband för att rehabilitera min skadade vad. Nu är jag mer neutralt inställd till löpband hehe 🙂 Det är ju faktiskt ett bra verktyg att springa intervaller på!

  2. jag är glad de finns! Tycker dock det tråkigaste och jobbigaste är uppvärmning och nedjogg. När jag väl kör intervaller (det är det enda jag använder det till) så har jag liksom fullt upp med att bara överleva. 😉

    1. Ja det är ju det där med att springa snabbt på bandet och tvingas överleva. Klarart inte och blir helt yr i huvudet. Får öva på det…så jag slipper stå i 45 minuter ooch typ värma upp och ha tråkigt 😀

  3. Jag smygknarkar dem – vi har ett i källaren för särskilda tillfällen. Det bästa är hur mycket tvätt de sparar så här års. Just nu springer jag ute och fryser som fan (får inte tillräckligt med lager över gipset, plus att gipset blir som en jävla frysväska) eftersom försöker hålla svettandet nere.

    1. Så skönt att höra att de verkligen KAN fylla en funktion. Och bra grej det där med tvätten. Sunkiga underställ börjar en ju bli rätt trött på vid det här laget… Och så vill jag skicka en hälsning till ditt gips: DET RÄCKER NU! DET ÄR DAGS ATT HA GJORT JOBBET LIKSOM! Kram”

  4. Jag har ett löpband hemma så min relation till löpband är bra. Men bara mitt löpband. Jag gillar inte gymmens löpband. Det finns inga snabbknappar och så går de inte lika fort som det jag har ståendes hemma. Det bästa att springa är intervaller. Det går inte att fuska med farten och det jobbigaste är distans. Det ska vara en riktigt bra film för jag att inte ska somna och trilla av. 😛

    1. Jag blir glad av att det finns människor med bra relationer till löpband 😀 Jag hoppas också komma dit, men jag kommer inte att skaffa något eget…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *