Det ångar i vintertightsen…

Det är december och mitt huvud är inställt på vinterkyla. När jag packar väskan med träningskläder som ska räcka fredag till söndag, snålar jag lite och packar bara ner ett par tights. Vintertightsen.

På fredagen tar jag en skön lunchrunda i Göteborg city och håller bokstavligen på att flyta bort. Mössan plockar jag av efter typ 500 meter. Dragkedjan i halsen på den långärmade tröjan dras ner samtidigt som ärmarna kavlas upp. Men vintertightsen kan jag liksom inte göra så mycket åt. Den lilla fläkt som uppstår när jag blottar fotlederna hjälper föga mot den decembervärmebölja som tydligen drabbat oss.

När vi kommer fram till stugan för att fira helg inser jag att de flossade vintertightsen är de enda byxor som kommer att finnas till förfogande. Jag är en fryslort, men hjärnan leker ändå med tanken på att jag ska springa i shorts…

Det blir aldrig några shorts. Jag står ut och låter det ånga i vintertightsen.

Bikramlöpning från naveln och ner alltså. Kan det vara till någon nytta?

3 thoughts on “Det ångar i vintertightsen…

  1. Bikramlöpning körde jag så det räckte i somras. Så här års kan jag springa i skoteroverall utan att svettas…

    Och hellre svettig i flossade tights än ihjälfrusen för att man glömde att packa med dem😱

  2. Ja det är inte helt lätt att klä sig lagom när temperaturen svänger från några minus till flera plus från dag till dag. Eller att ställa in temperaturen i huset. När det går ner på minus skruvar jag upp värmen (vi har inget sånt där system som sköter det själv) och sen blir det vips tio grader varmare nästa dag och då är det plötsligt olidligt varmt i huset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *