En får hitta sitt eget sätt att cykla på

I mitt fall innebär det att:

# gå ut hårt och skända alla klädkoder direkt! Igår cyklade jag i löpartights, bomullslinne, löparjacka, löparskor och gymhandskar.

# våga vara lite luddig… För min del är det helt omöjligt att visa upp ett par nyrakade, glansiga och brunbrända ben så här under försommaren. Mina vader har liksom inte sett solljus sedan augusti 2018, rakhyveln glömde jag i Hindås och min lotion är slut.

# vara jäkligt glad i cykelsadeln. Jag tittar upp, hälsar på människor jag möter och tackar bilister med en höjd hand och ett leende när de visar mig hänsyn i trafiken. Försökte faktiskt hälsa på en mer seriös och sammanbiten cyklist, men fick inget gensvar. Blicken var så död att jag funderade om han var just det – död!

# inte tycka att det är så vansinnigt roligt ”att ligga på rull” på landsvägarna. Gårdagens premiärtur fick mig mest att längta till skogs. Jag har ingen mountainbike, men tänker mig att min trogna TREK kan ta mig fram på fina skogsstigar, som varken kräver grova däck eller särskilt mycket teknik.

# inte ha så bråttom. Världen är vacker och jag vill se den, precis som när jag är ute och springer.

# våga vara feg. Jag bromsar gärna i nedförsbackarna för att ha full kontroll över situationen. Gubbvad + skrapsår efter cykelvurpa är mer än vad jag mäktar med…

Hur cyklar du?

5 thoughts on “En får hitta sitt eget sätt att cykla på

 1. #Alltså inte linne… men för korta strumpor unnar jag mig… Och så struntar jag i cykelhandskar för jag tycker det är oskönt!

  #Brunbränd är jag inte och jag har dessutom olika längd på cykelbrallorna så att jag aldrig kommer få den eftertraktade och knivskarpa randen i cykelbrännan.

  # Hälsar genom att vifta lite på handen utan att släppa styret. Vill inte riskera att vurpa. Upplever att alla cyklister hejar, till skillnad från löparna…

  #Älskar asfalt, precis som när jag springer. Att slippa vara rädd för att få tvärstopp på en sten…

  # Bråttom har jag inte. Speciellt inte när jag börjar planera mitt studenttal och glömmer att trampa…

  # Feg är jag. Jätte. Tappar all fart i svängar och bromsar nerför…

 2. Köp ett par cykelbyxor! Inte för hur det ser ut utan för rumpan. Så mycket skönare.
  Älskar mountainbike. Så härligt att cykla i skogen, och funkar även för utflyktscykling och cykelsemester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *