En flygande start på min yogakarriär

När Hagabadet Drottningtorget hörde av sig till mig för några veckor sedan och frågade om jag ville komma dit och testa träningsformen Flying Yoga började jag med att ställa ett gäng kontrollfrågor för att säkerställa att de hade mailat rätt person…

Det verkade tyvärr inte bättre än att det var mig de var ute efter och min äventyrslusta tog snabbt överhanden. Jag, som aldrig tidigare varit i närheten av Yoga, tackade ja under förutsättning att jag skulle få ta med mig min egna yogi och mycket goda vän Johanna.

Sen åkte skygglapparna på. Precis som när jag skulle föda barn valde jag att inte förbereda mig och läsa på så mycket. Man ska ju ändå igenom det liksom. Att packa sin första yogaväska var faktiskt lite som att packa BB-väskan. Ett äpple in case of emergency, necessären, rena underkläder och ett ombyte.

Fast där slutar likheterna, för sådan här vacker interiör var det inte där jag födde barn i alla fall.

Det var en aning läskigt att kika in i salen där stora tyggungor i vackra färger satt uppspända i taket. Jag insåg också rätt snabbt att jag verkade vara den enda på passet helt utan yogaerfarenhet. När yogaläraren Milla Floryd började guida oss kändes det inledningsvis tryggt och bekvämt. Jag har ju muskler och kan röra på mig och kunde ganska enkelt hänga med.

Då hände det…

Vi satt tryggt i våra gungor och vips så hängde alla och dinglade upp och ner som om de aldrig hade gjort annat i hela sitt liv. Jag ville skrika ”ARE YOU KIDDING ME?!”, hoppa ner från gungan, slå igen dörren och gå därifrån.

Istället hängde jag snart också upp och ner, men jag vägrade släppa taget om gungan med händerna. Någon måtta får det vara. Jag har inte varit upp och ner sedan jag var typ 12 år och bilden nedan visar (nästan hela) mig väldigt långt utanför min komfortzon.

Det var också en av anledningarna till att jag ville ha Johanna vid min sida. Det blir liksom inte så bra blogg- och instamaterial med bilder på ett kylskåp som hänger i några snören i taket.

Titta och njut! Så här kan Flying Yoga se ut för någon som också testar Flying Yoga för första gången, men har lite mer mod och yogaerfarenhet:

Även det som känns konstigt, härligt, roligt och bisarrt på en och samma gång tar slut och jag kunde med ett nöjt pirr i magen konstatera att jag genomfört och överlevt mitt första yogapass.

Jag kallar det för en flygande start på min potentiella yogakarriär…

Efter Yogan njöt vi länge och väl i värmen i Hagabadet Drottningstorgets SPA. Varmt vatten är bland det skönaste och mest avslappnande jag vet och det fanns gott om väl uppvärmda oaser. Vi slumrade också i gungande fåtöljer och det enda som bröt den tysta och rofyllda stämningen där inne var nog våra skrattsalvor när vi trodde att vi var ensamma i ångbasstun och det helt plötsligt klev fram en man ur ångorna…

Vi avslutade vår vistelse med en stärkande kaffetår innan vi begav oss ut i Göteborgskvällen för god mat och vin.

Vilken kväll! Namaste!

8 thoughts on “En flygande start på min yogakarriär

    1. Samma anledning som jag har flyttat ifrån city? 😅 Avståndet till äventyren är numera betryggande…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *