En man som heter Ove med öppna tårkanaler…

Jag var ju på bio i tisdags. Det händer inte så ofta, därför är det liksom en nyhet värd att skriva om. Hade jag sett en dålig film hade jag förmodligen skitit i detta inlägg. Nåväl.

Nu råkade jag ju se En man som heter Ove som försatte mina tårkanaler på vid gavel och träffade hjärtat med våldsam kraft. När jag lämnade biografen hade jag snorat ner mina tröjärmar rejält och fick slänga tröjan i tvätten direkt när jag kom hem.

Jag brukar bli väldigt förtjust i svenska filmer. En man som heter Ove hade dessutom det där ”lilla extra” som gjorde att jag ville se om filmen direkt. En kollega till mig har faktiskt redan sett den två gånger.

Har du svårt att få till det där med biobesök i din fullspäckade vardagsbubbla? Skippa nästa träningspass, köp lite smaskigt biogodis, ta med dig någon kär och gå och se filmen! Ta med näsdukar om du är en lika blödig jävel som jag…

Ska du, precis som jag, se den på Biopalatset i Göteborg kan jag dessutom rekommendera en falafel i bröd på stående fot i Saluhallen innan filmen (haket ligger vid närmsta ingången till Saluhallen från biografen sett). Eftersom det var snökaos kom det ingen buss och vi hann inte med vår planerade lyxsushimiddag. Ingen skada skedd!

Jag tycker inte riktigt att trailern nedan gör filmen rättvisa. En man som heter Ove var så mycket mer än en bångstyrig gubbe.

En man som heter Ove – trailer.

7 thoughts on “En man som heter Ove med öppna tårkanaler…

  1. boken var jättebra och mysig så jag är sugen på att se filmen också! (rekommenderar alltså boken eftersom de nästan alltid brukar vara bättre än filmerna 😉 ) men ville också säga SNYGG ny header!

    1. Elsa: Jag är ju en av fåå som inte läst boken. Gick direkt på filmen och blev sjukt nöjd med det 🙂 Ska nog läsa boken också… Tack för headerberöm. Så blir det när en anlitar proffsfotograf! 🙂

  2. ÅÅåh, gillade också filmen jättemycket! Och jag är kinkig när det gäller film. Blir oftast uttråkad i biosalongen. Men den här var grym. Kollade inte klockan en enda gång 🙂

    1. Anna: Jag är likadan. Därför jag går på bio så sällan. Måste verkligen ha rätt feeling. Alla verkar gilla denna rulle. Som om den träffat helt rätt i hela svenska folksjälen 🙂

  3. Det där var den bästa svenska film jag sett. Älskade handlingen och Rolfs prestation var fantastisk. Jag ville också se den direkt igen, men tänker vänta till den kommer ut på dvd.

  4. Samma elsa som ovan. När jag läser min kommentar igen inser jag att jag framstår som rätt dryg, vilket inte alls var meningen! tack för en bra blogg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *