En nationaldag och ett jubileum

Sveriges nationaldag började betyda väldigt mycket för mig år 2008. Det var nämligen då jag träffade Ola. Han charmade mig som brunbränd hunk i brandgul t-shirt på ett hippt café och introducerade sig lite senare som den han verkligen är genom att äta rester från min tallrik på en grekisk lunchrestaurang. Sedan den dagen har jag väl varit mer eller mindre fast.

Igår var det 11:e gången vi hade förmånen att fira vår kärlek på vår årsdag. Den traditionella VIP-bion på Bergakungens salong byttes, på grund av makalöst vacker väder, mot utomhushäng i Göteborgs city.

Som det strävsamma gamla par vi är strosade vi runt i pensionärstakt på Göteborgs pulserande gator. Smuttade på en öl på Avenyn och på ett glas Cava vid Kornhusbodarna. Vi njöt av vattnet, båtarna och kranarna och besökte Göteborgs typ största godisbutik. Jag hann ondgöra mig cirka tusen gånger över de där eldrivna sparkcyklarna som ligger och skräpar överallt och blev lätt panikslagen i trängseln på Avenyn. Men det var en fin kväll. Det var det.

På gott och ont hade jag tidigare under dagen styrketränat vaderna stenhårda och ömma och mina platta skor fick nederdelen av benen att fullständigt ge upp. Då var det skönt att i helt rimlig pensionärstid sätta sig på bussen hem för att avsluta kvällen med ost och kex.

Våra enkla små jubileum, som är väldigt mycket vi, tänker jag vårda varje år till vi storknar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *