Ett träningspass med en 4-åring och en baby

Den senaste tiden har det blivit mycket fotboll på Heden som familjeaktivitet på eftermiddagarna, men igår var det dags för äldsta dotterns första och förmodligen enda träningspass inför Minivarvet på lördag. Tro det eller ej, men trots att man har mig som mamma, så får man faktiskt bestämma helt själv över sitt träningspass när man är 4 år. Jag var bara inne och petade lite när jag började frysa och tyckte att vi behövde röra på oss i någon riktning…

Jag och mina två barn sprang tillsammans tre varv på löparbanan, hängde i lianer, välte däck, studerade blommor, samlade stenar och hoppade längdhopp i en för länge sedan igenvuxen längdhoppsgrop. Jo, bebisen satt i vagnen ty hon är inte riktigt löpbar än och stoppar det mesta som är olämpligt direkt i munnen när hon inte övervakas av mama hawk eyes.

Efter genomfört pass plockade vi upp pappan utanför gymmet och vandrade hemåt, som vore vi en familjeidyll extra allt. Att utomhusaktiviteter och rörelse är bra, det vet ni ju redan. Så det behöver jag inte skriva här.

Vi kikar på lite bilder istället.

”Mamma, jag vill hänga i indianen!” Det tog en stund innan vi redde ut det där och jag förstod att det var lianen hon menade…

På varv tre kände Moa att hon ville testa barnvagnslöpning. Det gick kanonbra och bebisen var överlycklig. Barnvagnsräjset höll ända till de dammade in i ett traktordäck, men även det var ett roligt moment tydligen. För barnen…

Jo, nog flög tiden iväg under vår dryga timme på löparbanan. Och hade det inte börjat regna hade vi nog varit kvar där än. Jag antar att det bara är att njuta så länge kidsen går med på att dela ens största intresse…

7 thoughts on “Ett träningspass med en 4-åring och en baby

    1. Ja alltså det var ett sånt där traktordäck som låg där för att lyfta. Det satt inte på en körande traktor tack och lov 😀 Juni kiknade av skratt när det ”studsade” och Moa åkte baklänges…

  1. Roligt! Såna träningar har jag och dottern också kört någon gång, men utan traktordäck. Själv har jag fått kämpa lite för att förstå det där att barnet kanske inte tycker det är lika roligt som en själv att bara springa långt åt helsike ut i skogen, utan att hon hellre vill ”leka” löpning. Konstigt. Långdistans som är så roligt! Men å andra sidan, det tyckte inte jag heller förrän jag var typ 28.

    1. Ja leka är verklligen grejen. Med en fyraåring måste det också vara HELT på hennes villkor 😀 Vi körde ett varv på banan, sen annat och repeat… Blev lite svettigt för mig också faktiskt 🙂

  2. Det låter som värsta militär-passet vilket bevisar min tes att tjejer är tuffast. Speciellt när de är fyra år gamla.

    1. Ja hon är en riktig tuffing. Vad gäller småkryp och höjder…mycket tuffare än sin mamma… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *