Eventsvett och etikett – på mitt sätt…

Vi kan också döpa detta inlägg till ”Gaffeltjuven” men mer om det lite senare. Nu ska ni nämligen få följa med bloggaren Men Mia! på gårdagens bloggevent med temat Må bra under hösten, som arrangerades av Johanna – enklaknep.se.

Att mingla är inget som är självklart för mig. Jag gör det och jag uthärdar, men det är alltid med en liten knivsudd mot strupen. Ibland känns det verkligen som att alla andra är så avslappnade och coola i sådana här situationer. I bloggvärlden levereras det ena glossiga eventinlägget efter det andra. Varför går jag då helt frivilligt på ett bloggevent om jag är en sådan rädd liten räka? Jo för att det är ytterst hälsosamt att utmana sig emellanåt. Därför.

I alla fall. Here we go…

Anländer right on time, möts av leenden från ett gäng strålande kvinnor och får ett glas bubbel i näven. En kvinna frågar om hon ska hjälpa mig med jackan. Jag stammar fram ”Eh..ja…javisst!” och känner mig obekväm eftersom folk inte brukar fråga mig sånt. Strax därefter får jag syn på diverse delikatesser som dukats upp på ett bord och känner mig genast som hemma. Gamen i mig vaknar ”När ska vi äta?”

Vet inte vad jag ska säga till nån, men Emma Hällbacka bryter isen genom att börja prata med mig. Tack!

Jag ser att proffsen har med sig systemkameror och fotograferar allt från mat till varandra. Får ångest. Sen tänker jag efter och minns varför jag är där. Jag är där för att träffa andra människor, inte för att producera ett glossigt eventinlägg. OBS! Det är absolut inget fel med det, men det är inte mitt personliga uppdrag.

Lyssnar på Sofia Lorentzon som är språkkonsult och pratar om text till både blogginlägg och mediakit (har någon av er det sistnämnda?!). Därefter kliver äventyraren Mikaela Söhnchen fram och berättar om när hon sprang 30 mil i österrikiska alperna och besteg ett berg. Inspirerande!

Vi tar plats vid buffébordet som rymmer smörgåstårta, choklad, ost&kex och bakverk \o/ och jag lyckas fånga båda föreläsarna samt ett helt gäng trevliga bloggare för en pratstund. Känner mig minglig och tuff. När jag sitter själv på en stol en stund tänker jag ”Det gör faktiskt inget. Jag är inte ensam på riktigt.”

En läkare kikar förbi och berättar för oss om hygien och smittspridning. Jag får en inbillad släng av kräksjukan bara av att höra ordet. Företaget vi hänger hos, vars produkt jag fått med mig hem, presenterar sig lite noggrannare. Kommer att återkomma till produkten i ett senare inlägg då jag inte riktigt vet vad jag tycker, tänker och känner för den än. Och sånt är ju viktigt.

Det bjuds på ytterligare mingeltid och jag pratar bland annat med Jenny och Maja.

Börjar känna mig färdig och bestämmer mig för att åka hem till karl och ungar. Sitter på bussen och rotar lite löst i handväskan och känner något kladdigt. Det är en gaffel. Gaffeln som jag ätit min mingelmat med. JAG HAR ALLTSÅ SNOTT EN GAFFEL FRÅN EVENTET. När stoppade jag ner den i handväskan?!

Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Ska jag ringa till företaget vi var på eventet hos och fråga om de vill ha den tillbaka och i så fall – hur ska vi lösa det? ”Hej är ni en gaffel kort?” *jättestor skämskudde* Den här eventnöten hade jag inte räknat med att behöva knäcka…

En halvsuddig mobilbild på mingelmaten…och den där gaffeln…

 

22 thoughts on “Eventsvett och etikett – på mitt sätt…

 1. Jag dör! En gaffel i handväskan alltså :mrgreen:. Fast en typiskt bra att ha-grej om man blir spontanhungrig någongång. Eller när man bor på hotell, precis har duschat och inser att man glömt hårborste… (ja det har hänt!) …

 2. Hahaha tack vare gaffeln kommer din rapport från det här eventet garanterat vara hundra gånger roligare än alla andras, systemkameror eller ej 😀

 3. underbart ju! Hann ju inte prata med dig men det får vi göra nästa gång och jag hade inte heller med mig systemkameran. Vilken fin blogg du har, nu fick du precis en ny följare. ta hand om dig!

 4. PS. Att ha med systemkamera är ingen garanti för nått fint inlägg 😉 Tror alla bilder jag tog är suddiga (Tack lilla J) och inget barn vill låta mig skriva ett inlägg heller ;p

 5. Haha, underbart!
  Min mamma och hennes man gjorde variant när dom rest, fast mer överlagt. Dom reste i Sydostasien och brukade då sno bestick på planet för att inte behöva hamna utan när man på vissa restauranger bara äter med händerna…

 6. ”men mia” fick du med dig gaffeln?? 😀 Såå kul att vi hann prata lite och få träffa dig som också har ett extra stort hjärta för löpning! Hade varit roligt att hänga med på ditt löppass vid tillfälle! Stor kram

 7. Anna: Attans att jag outade det här. Hade inte tänkt på hårborsteproblemet… 🙂

  Clara: Ja! Vi snackas nästa gång 🙂

  Jenny: Ser fram emot ditt suddiga inlägg 🙂 Kidsen regerar alltid!

  Annelie: Haha… Jag kanske också ska börja göra det mer systematiskt. Verkar ju finnas massor med användningsområden för gafflar… 🙂

  Mikaela: Kul att du hittat hit! Självklart kan vi ta en gemensam runda i löparskor någon dag \o/

  1. Emmi: Tack, då gillar du det som är väldigt mycket jag, vilket känns bra! Haha… Jo, det var superkul att träffa andra bloggare (även om jag var lite svettig) Kram på dig!

 8. Hahaha! Du får mig alltid att skratta (ok, nästan alltid). 😉
  En gaffel i väskan?? Hur lyckas du? *Fniss*

  Himla synd att jag inte kunde komma på bloggeventet. Hade varit suuuperkul att träffas! Och jag är inte heller någon superminglare… 😮

  1. Malin: Vi kan fixa vårt eget bloggevent, så kanske vi känner oss supertrygga direkt! 🙂 Och slipper sno gafflar av varandra av ren nervositet…

 9. Emma: Du kanske räddade hela min kväll faktiskt. Så fort den där isen är bruten så flyter det ju på ganska bra även för en rädd mingelräka. Kul att ses! Hoppas det blir fler gånger <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *