Finns det några nackdelar med en fredagsfrukost?

För nån vecka sedan hyllade jag min nya jobbtradition, som faktiskt är huggen i sten – FREDAGSFRUKOSTEN. Det vill säga den där halvtimmen på fredagar då vi samlas och äter hutlösa mängder färskt bröd direkt från ugnen med smarriga pålägg, häller i oss kaffe och avslutar kalaset med ett quiz. Jag kan ha glömt att nämna quizet i förra inlägget, då det är väldigt roligt, men i min mening absolut inte nödvändigt för att en frukost ska kännas komplett…

Fördelarna med detta helt frivilliga event är väldigt många och väger över, men idag ska jag ändå utreda huruvida det faktiskt finns några fallgropar och plågor med fredagsfrukosten.

# De flesta fredagarna går man bara dit och äter och umgås, men vid två tillfällen per halvår läggs halva ansvaret över på just dig att det blir frukost på bordet. Det är ett stort ansvar med höga förväntningar på din leverans! Idag var första gången någonsin jag fick bära detta tunga ansvar på mina axlar.

# Att släpa den mängd färskt bröd som krävs till jobbet tar på krafterna! Kanske har du fått juice och smör på din inhadlingslista också och råkar av bara farten slänga ner ett paket vindruvor och godis i korgen. Det blir tungt – som ett extra träningspass i vardagen med viss risk för att din bärarm ska bli lite längre än den andra.

# Du är dåligt planerad och måste köpa din del av frukosten tidigt på morgonen i den dyraste butiken i hela stan. Färskt finbröd kostar över 80 kronor per kilo och du lämnar butiken X hundralappar fattigare. Jahapp… Du fick din fredagsfrukost, men har eventuellt inte råd med något fredagsbubbel…förrän efter årsskiftet.

# Vi återgår till ansvaret, när du står där med din frukostkompanjon och oroar dig för om något har glömts eller och det eventuellt är för lite av något. De skivade äggen tar slut för fort och du vet att Johanna vill ha äggmacka och du trollar fram ett ägg till som du skär upp…

Överväldigande ansvar, oro, höga kostnader och tunga lyft vägs dock, som jag tidigare skrev, upp av kompisar, smör som smälter på ljummet bröd och smakexplosionerna som fortplantar sig i munnen.

Förresten, har du några jobb- eller ättraditioner, som sätter guldkant på din vardag och som du inte vill vara utan?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *