Finns träning och hälsa i ditt CV?

Nämner du sitt senaste Marathon, ultralopp eller bästa miltid i ditt CV. Berättar du att du tränar regelbundet och har ett intresse för hälsosam kost?

Enligt Rapporten Intressekompassen 2015* tror var femte svensk (21 %) att ett intresse för hälsa och friskvård gör dem mer attraktiva för arbetsgivare.Extra starkt är det bland unga (26%), framför allt unga kvinnor (31%). Är du mellan 30 och 49 år ökar chansen att du skriver att du är intresserad av löpning och jogging på ditt CV. 16 procent i den åldersgruppen tror att det skulle locka potentiella arbetsgivare.

Jag erkänner. Jag är en av dem. En av dem som försöker fiska arbetsgivarlikes med hjälp av en sportig profil, skapliga resultat och en ”hälsosam” livsstil. Det har faktiskt funkat rätt bra också. Och det skulle faktiskt vara mer konstigt att inte nämna det med tanke på hur mycket av min tid träningen upptar. Jag vill ju att de ska veta vad de får om de anställer mig.

Informationen om min träning kommer dock först på sida två i mitt CV, tillsammans med info om att jag gått kurs i Standup-Comedy och har en bakgrund som föreläsare. Jag visar mina yrkesmässiga färdigheter och anställningar först.

Sen finns ju alla möjligheter att visa sig tuff och cool i det personliga brevet också. Det brukar jag också göra.

Topp 5 – intressena vi tror ser bra ut på vårt CV:
Hälsa och friskvård: 21%
Ekonomi, aktier och fonder: 17%
Litteratur, skrivande och läsningar: 17%
Politik, näringsliv och samhälle: 15%
Friluftsliv och äventyr: 15%

Hur ser ditt CV ut?

Här är jag på ett av mina tidigare jobb. Min sportiga profil kommer verkligen fram bland de statliga pärmarnamia_jobbet

 

 

*Intressekompassen 2015 bygger på en webbenkät genomförd av TNS Sifo 28/10 – 10/11 2014. Enkäten besvarades av 2001 personer, ett representativt urval av Sveriges befolkning.Bakom Intressekompassen står Sveriges ledande tidskriftsförlag; Bonnier Tidskrifter,Aller media,Egmont Publishing och Albinsson & Sjöberg, samt Tidsam, Sveriges största tidskriftsleverantör.

 

4 thoughts on “Finns träning och hälsa i ditt CV?

  1. Det är lika bra att skriva dit det. Man blir ändå googlad och ertappad annars 🙂 Sist jag var på anställningsintervju var det typ deras hälsningsfras: ”du förstår att vi har googlat dig va? Det fanns en hel del information…”

    Haha, men informationen verkade ha varit bra för jag fick jobbet!

  2. Det finns ingen sport på min CV. Jag är rädd att de skall inse att mina prioriteringar inte finns på jobbet… Plus att de flesta tycker att det är svårt att relatera till det jag gör. Min cv är ganska extrem ändå (”och sen flyttade du från Frankrike tilll … Taiwan?”) så ultramaror och kanalsimning skulle bara göra saken värre.

    Däremot står det med att jag varit kajakledare på Friskis i flera år.

  3. Anna: Roligt! Blev säkert googlad jag med… Trots att jag redan hade tryckt upp min fysiska kapacitet i ansiktet på dem redan i CV:t :))

    Kari: Jag är inte så extrem och väldigt mycket Svensson (vi har snart en Volvo kombi också…) så då ger träningen lite edge till min profil 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *