Gölliga helgfamiljen

Du tycker eventuellt att vi är en ganska flängig familj som alltid åker iväg någonstans på helgerna. Det stämmer! Få är de lördagar och söndagar som spenderas i centrala Göteborg där vi har vårt huvudkvarter. Det är inte så att vi flyr från någonting. Nä, vi åker till saker.

Jag vet inte hur det hände, men smultronställena i vårt gemensamma liv har blivit väldigt många. Dels har vi ju Hälsingland (mitt barndomshem), som ligger alldeles för långt bort – ett äventyr som sker lite mer sällan och kräver en plan. Och dels har vi Åmål (Olas barndomshem) – en oväntad pärla inte alls långt härifrån. Sist, men absolut inte minst har vi ju vårt eget smultronställe också – huset vid havet – som är väldigt lättillgängligt bara en timme bort.

Hemma är där vi är tillsammans liksom.

Den gemensamma nämnaren för samtliga platser är lugn, ro, barnvänlighet och en storslagen natur. Det är det vi åker till. Vi åker också till våra nära och kära som vi gärna vill träffa såklart och till möjligheten för Ola och mig att kunna göra något på tu man hand emellanåt. En löppass med sambon på en solig lördag är ju guld värt i ett småbarnsliv där minutrarna för sig själv går att räkna på ett finger…

När man gärna åker till saker går det där med packning på rutin, men ibland går det så fort från beslut till handling att vi glömmer något. I helgen till exempel glömde vi babylarmet, så bebisen fick dagsova på ett gäng väldigt innovativa platser istället för på övervåningen där vi inte hör henne. Fast det var ingen som led av det.

En grej som jag aldrig glömmer är mina träningskläder (haha!). Där kan dock sambon gå bet ibland och till exempel få springa 15 kilometer i sin pappas slitna gympadojor…eller låna en toppluva (som nästan blivit trendig igen) från 1982.

Jag hade en föreställning om att småbarnslivet skulle innebära en massa uppoffringar och att jag skulle känna mig ”låst”. Det var bullshit. Just nu inspireras jag bland annat av Petra Månström som är på exotisk resa med sin familj. De inte bara upplever, hon har sprungit en halvmara på destinationen också.

Vi har såklart våra duster även i vår familj med fyra viljor som pekar åt olika håll. Har du någon gång delat tak med en fyraåring, så har du också lärt dig vad järnvilja innebär… Men det ska vara lite skit i kanten för att helheten ska bli bra. Det vore väl för tråkigt annars.

En familj i stort samförstånd på en gräsmatta i Åmål… 😀

5 thoughts on “Gölliga helgfamiljen

  1. Exotiska resor hade man inte tackat nej till, men ofta är de små äventyren minst lika bra. Bara att få springa med sin man iklädd toppluva från 1982 alltså! Det slår ju vilken söderhavsö som helst 😀! Glömmer heller aldrig träningskläder men säkerligen barnens tandborstar eller skor. Och det har hänt att jag prioriterat kaffemaskinen framför barnvagnen när bagageutrymmet varit för litet… fast det var mest min egen rygg som fick lida för det 😀

  2. Mina ”till” är lite för långt bort för att de ska kunna åkas till särskilt ofta. Men visst åker vi en hel del ändå. Fast oftast mer på barnens villkor än våra egna, men det får vara så ett tag. Därmed blir det inte så långt. Tu man hand vet vi inte vad det är längre… Eftersom vi inte har det där lyxiga skyddsnätet runt oss som en del har. Lite ”låst” ibland men det mesta går att lösa ändå.

    1. Ja barnen regerar allt, så får det vara en tid. Ganska lång tid till och med… 😀 Vårt närmsta skyddsnät finns bara 20 mil bort så det går att lösa och det är jag evigt tacksam för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *