Gula veckan

De senaste dagarna har jag snöat in på gult. Det började i onsdags med att jag fick dille på mango och suktade konstant efter det gula fruktköttet. I samma veva käkade jag en näve knallgula cheeseballs som smakade smör och jag funderar fortfarande på varför de inte heter butterballs…

Jag har moffat banan- och havrepannkakor i gul nyans, mosat gul banan i gröten, köpt gul kiwi trots att den var dyrare och pudrat mat med gurkmeja till den har blivit alldeles…ja gul!

Jag är en urkass matbloggare, men i kollaget nedan har jag i alla fall lyckats få ihop två maträtter i ett gult kollage. Det ser inte ut som kräks eller bajs och det är alltid mitt mål när jag fotograferar mat.

Soppan serverade sambon igår – det är en enkel morotsoppa – den första som kommer upp när man googlar morotssoppa. Jag pyntade med bladspenat och Keso.

Den andra maträtten är stekt gammalt ris, bladspenat, stora vita bönor, lök, tomat och på snudd för mycket gurkmeja. Himmelskt gott! Och gult!

Allt som är gult är inte ärtsoppa med fläsk. Det får bli dagens klokord i den här bloggen…

2 thoughts on “Gula veckan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *