Häckar i skuggan

Medan andra lyssnar på proffsråd, tränar i superhetta mitt på blanka dagen och adapterar för värme har jag valt en helt annan strategi för att hantera den utlovade värmechocken under lördagens Stockholm Marathon.

Jag tänker hålla mig så sval, cool och välmående som möjligt hela vägen fram till startlinjen. Sen tar jag plågorna…

Det mesta i mitt liv handlar just nu om att må så bra som möjligt, så att minimera den självvalda tiden då jag förmodligen kommer att vara överhettad och må lite skröpligt vare sig jag har värmetränat eller inte, känns helt rimligt.

Jag menar inte att värmeträning är fel, men ibland (ganska ofta faktiskt…) måste man vara sitt eget proffs och lyssna på vad som känns rätt för en själv.

Jag väljer helt enkelt att inte stressa kroppen med värme i förebyggande syfte utan tar helt enkelt smällen under de timmar jag deltar i loppet.

Personligen är jag i stort behov av en strålande dagsform. Vissa dagar känner jag mig nämligen nästan som mig själv (om än lite långsammare) och andra dagar vill kroppen inte springa alls.

I also believe in magic. En väderprognos är precis som det låter en prognos…

Nu ska jag bara försöka ta mig upp från altanglolvet och slöspringa en sista liten sväng innan det blir för varmt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *