Helglunch som får ta lite tid

Vi har inget späckat schema den här helgen, vilket är jätteskönt. En sådan helg kan en nödvändig och bra grej som matlagning få ta extra mycket tid. Inte för mycket bara…ty jag vill hinna leka, blogga, träna och ligga på rygg också…

Till söndagslunch åt vi nyss blandfärsbiffar fyllda med fetaost och soltorkade tomater med hemstampad potatismos, tzatziki och grönsaker, som tog alldeles lagom mycket tid att förbereda när en har tid över.

Blandfärsbiffar
1.5 dl mjölk
1 dl havregryn
1 halv hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
500 g blandfärs
Smulad fetaost och hackade soltorkade tomater efter smak
Salt och vitpeppar

Blanda ingredienserna. Stek biffar i smör på medelvärme. Låt dem bli helt färdiga i en 175 grader varm ugn.

Potatismos
Potatis
Några kluttar smör
Några skvättar mjölk
Salt och vitpeppar

Koka potatisen färdig. Stampa den ordentligt med valfritt och lämpligt verktyg. Rör ner smör och mjölk till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.

Tzatziki
Yoghurt (10 %)
Gurka
Vitlök
En skvätt citron
Salt och vitpeppar

Blanda yoghurt, riven gurka, vitlök och kryddor och låt stå och gotta till sig.

Sallad
Valfria grönsaker

Tada! Färdigt och sjukt gott!

Längtar redan till morgondagens matlåda…
menmia-söndagslunch

One thought on “Helglunch som får ta lite tid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *