I love helgträning

Jag älskar helgträning för att den kan ske lite mer på mina villkor vad gäller när den äger rum. Som allra bäst på att träna är jag en dryg timme efter helgfrukosten, som intagits i lugn och ro och toppats med oändligt många koppar kaffe.

Typiskt att det oftast bara är två helgdagar per vecka…

Till vardags är det som det är. Jag uppskattar mina snortidiga mornar också. Mest gillar jag att åka den knäpptysta 05.26-bussen till träningen. Älskar när folk håller käften och sköter sitt!

Jag uppskattar inte lika mycket att ge mig ut på kvällskvisten, även om det börjar bli lättare nu när ljuset sakteligen kommer tillbaka.

I alla fall. Det är något speciellt med att få träna när man är som allra bäst. När batterierna är laddade med både energi och vila. Då finns det möjlighet att explodera! På ett positivt sätt…

Den här träningsveckan har medvetet varit väldigt lugn. Inledde med två vilodagar, gick till gymmet en sväng och tränade igenom hela kroppen och tog en vilodag igen. I morse sprang jag några lätta kilometer på bandet och gav bålen lite kärlek.

Nu känns det fint att ha en springhelg vid havet framför sig. I den bästa av världar blir det ett intervallpass på pigga ben och ett kort långpass på intervallpasströtta ben.

Fast jag hugger inget i sten. Det är lite så min marathonstrategi är för den här veckan – vidöppen för alla möjliga infall, idéer och mer vila om det behövs.

Tänk, för bara nån vecka sedan fick jag tvinga mig ut för att springa fem kilometer och hade knappt energi till det. Förra veckan sprang jag två korta långpass och totalt åtta mil.

Stockholm Marathon kommer att bli en lugn och skön resa där målet är själva målet. No stress – just pleasure! Och en känsla av att jag har gjort ett grymt jobb med mig själv.

Jag har fortfarande mentala bitar att jobba med och blir lätt trött, men det får ta sin tid. Fysiskt går det i alla fall ingen nöd på mig.

Go helg på er!

3 thoughts on “I love helgträning

  1. Jag njuter av din underbara inställning till din marathonträning! Och avundas dig att du gillar tidiga mornar.

    Och nu kommer helgen. Med flera plusgrader!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *