Inaktivitet och kreativitet

Dagar när jag inte orkar röra mig en meter i onödan. De kommer ibland. Det fanns en tid då tröttheten stressade upp mig och jag blev galen av att vara så slö. Så är det inte längre… Jag tar tillvara de här dagarna nu. Tänker att de faktiskt har ett syfte. Så idag har jag vägrat att lämna lägenheten.

När en är för trött och lat för att gå och handla mat till exempel gäller det att vara kreativ. Särskilt om en lovat tidigare under dagen att fixa en vegetarisk lasagne till middag. Tankarna far som små illbattingar genom huvudet ”Faaaan! Vi har ju inget hemma! Det kommer att bli en fet fail! Ola som lagade så god lunch. SUCK! Jag är en usel människa!”

Så lyckas en hitta färska lasagneplattor i frysen. Några halvledsna morötter rivs ner och gottas ihop i en stekpanna med gul lök och vitlök. En och en halv deciliter röda linser kokas mjuka och blandas med en gnutta Sambal och färska hackade tomater. Det går åt två förpackningar krossade tomater och en rejäl skalk ost. Lite salt och peppar på det. Resultatet blir väldigt gott. Hela familjen äter och ingen verkar tycka att jag är varken lat eller misslyckad.

Idag behövde jag inte lämna lägenheten och fick dessutom till en skåprensning som tillfredsställde min matstörning. Lyckan är total!

Vegetarisk lasagne är alltid en succé hos oss. I vanliga fall brukar den innehålla en massa bladspenat och Keso, men det fanns ju inte hemma denna gång…
menmia-veggo-lasagnemenmia-vegetarisk-lasagnemenmia-lasagne-vegetarisk

One thought on “Inaktivitet och kreativitet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *