Jag är ledig. Alltså finns jag.

Att jobba som ett svin i perioder är oftast inget problem om perioderna är begränsade och har ett konkret slut. Precis så är det att jobba mot en deadline utan återvändo. När deadline är passerad finns det inget att göra mer än att släppa taget. Att ”let it go” kan dock vara lättare sagt än gjort. Människorna och texterna som jag ”levt med” de senaste veckorna, dag som natt, hemsökte mig i mina drömmar natten mot idag. Inte på något negativ sätt, för jag har faktiskt inget negativt att säga om den här arbetsintensiva perioden, nej jobbet var bara där och stökade till lite.

Nog om det. Idag lördag är jag ute på andra sidan och jag är så otroligt stolt över min egen förmåga att jobba stenhårt och professionellt och samtidigt behålla förståndet. Min självkänsla sviktar fortfarande ganska rejält ibland, men jag har känt mig så trygg i arbetsgruppen att jag har kunnat vara ärlig med det. Och vi har skrattat massor trots att flera av oss slitit som djur. För bara några månader sedan hade den här arbetsbelastningen varit helt otänkbar för mig. Till och med att skratta var faktiskt otänkbart. Det blir så tydligt för mig vad människorna och miljön gör för mitt mående.

Under veckan som kommer väntar en välförtjänt återhämtning med mer tid för mig själv, mina egna favoritaktiviteter och tankar. Jag ska avsluta varje arbetdag i tid, vara utomhus mer, rasta löparbenen så mycket jag bara kan och krama familjen extra hårt. De sistnämnda har bidragit massor till att det här faktiskt har varit görbart.

Den här gången kan jag skriva ”Vi hörs snart igen!” här i bloggen och verkligen mena det.

2 thoughts on “Jag är ledig. Alltså finns jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *