Jag borde jobba där livet händer

Jag läste Märtas inlägg om en nacke och rygg som blivit stela och krumma efter för mycket tid vid datorn. Och blev avundsjuk…

Nej det är inte smärtan jag är avis på utan det faktum att Märta vågat säga upp sig från heltidsjobb på kontor och göra något annat.

Det är bra att folk gör saker för då vill jag också göra saker.

Jag brukar fantisera om vad jag skulle kunna göra istället för att arbeta heltid på en märklig tjänst inne i stan.

De här arbetsuppgifterna skulle chefen (läs: jag!) ge mig:

# Chefen skulle uppmuntra mig att jaga och åta mig roliga uppdrag som skribent och content creator.

# Hon skulle också föreslå att jag träningscoachar mer – helst ute på fältet, men också online.

# Som en bonus skulle hon uppmuntra mig att lägga mer tid på mina egna sociala kanaler, för där finns det så mycket kreativitet och glädje. Idag uppgår tiden för blogg och Instagram till typ en kvart om dagen. Det blir det ingen business av…

Det finns så mycket jag kan göra ändå gör jag det jag gör. Det stör mig.

Jag är lite skör just nu och har svårt att släppa tryggheten som heltidsjobbet inne i stan ger mig.

Fast jag tycker ändå att jag borde jobba där livet händer.

Uppmuntra mig!

14 thoughts on “Jag borde jobba där livet händer

 1. Våga våga! Vad är det värsta som kan hända? Oavsett vad så kommer ingen dö. Kan du be om tjänstledighet för att prova? Jag har hoppat av trygghets-karusellen flera gånger på olika vis och det har ALDRIG blivit fel.
  Vänta inte. Livet är kort. Det enda du kommer ångra i slutet är (antagligen) att du inte vågade mer…
  KRAM

  1. Det värsta som kan hända är att jag blir väldigt fattig och sänker hela familjens drömmar och mål… Men det ska jag givetvis göra allt för att inte orsaka. Ska plocka fram lite jävlaranamma. Allt behöver ju inte ske på en och samma gång 🙂 Tack för pepp! Kram

 2. Man ångrar det man INTE gjorde… Jag säger som Ingmarie, vad är det värsta som kan hända? #nukastarjagsteniglashus
  Vi måste våga mera, innan tristessen på kontorsstolen bryter ner oss fullständigt. Kram!

  1. Ja vad är det med att sitta i en kontorsstol (elelr stå på en ståmatta…) framför ett skrivbord?! Det är ju dåligt för hela ens väsen. Tack för pepp snälla du! Nu gör vi något modigt! Deal?

 3. Din chef verkar vara en bra chef. Henne kunde jag också ha som chef! Har gjort båda, egen på heltid, anställd på heltid och nu lite både och. Både och passar mig bra, då har man frihet och trygghet. Tyvärr dock begränsat ned semesterdagar…

  1. Har provat helt egen och helt anställd, men tror på din både och, för det har ju sin cahrm och åka iväg och vara social en stund då och då. Vi får se vart detta slutar… 🙂

 4. Jag utbildade mig till PT och även massageterapeut och sa upp mig från vanligt jobb. Numera jobbar jag dels halvtid på ett gym och resten i eget företag med löpning, träning, pt osv. Det kan vara tight ekonomiskt, osäkert och man vet inte hur saker blir.
  Men- det är så värt det!! Älskar det jag gör och vill aldrig komma in på kontor på fulltid igen. Låt drömmen ta plats!

  1. Oh vilken inspirerande läsning för mig! Jag vehöver verkligen inte fler nya grejer. Jag behöver mer kul och liv. Kul liv! Kan jag täcka de fasta kostnaderna varje månad så är jag nöjd.

 5. Du verkar helt klart vara typen som har det driv som behövs om man ska satsa på något nytt eller driva eget, så du hade garanterat klarat det hur bra som helst. Jag kan önska att jag hade det drivet, att jag hade orkat starta egen verksamhet, kommit på en massa idéer om vad jag skulle kunna göra, men det har jag tyvärr inte. Det jag hade när jag sade upp mig var en önskan om att inte vara instängd i kontorsmiljö och att jobba lite mindre, men sen har jag liksom fått förlita mig på att hitta jobb som vanlig anställd fast i lagom mängd och i en annan miljö. Det har funkat det med, men man hade nog haft större möjlighet att göra nåt roligt av det om man hade lite mer driv och entreprenörsanda …

  1. Jag vet att jag har haft det i mig (drev eget i tre års tid) men är inte säker på att jag har det längre… Förutsättningarna och prioriteringarna är ju annorlunda nu än när jag levde singel och utan kids! Tror att kombon av något ”vanligt” jobb och lite eget skulle passa mig perfekt. Helst imorgon… 🙂

 6. Jag är övertygad om att du skulle klara det galant!!
  Vem vill t.ex. inte ha dig som coach? 😀

  Samtidigt ska ju DU SJÄLV känna att du orkar. Om inte nu, så kan du ju ändå planera, drömma och söka information tills den dag du vågar och orkar.
  Din familj hoppas jag stöttar dig. Hellre ”fattig” och lycklig än rik och olycklig, tänker jag. 🙂 ❤

  Kram M!

  1. Jag hoppas att FLER vill ha mig som coach 🙂 Klart de stöttar, men det måste ju finnas en viss realism i det hela och gå hand i hand med vad familjen vill… ska jobba på det! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *