Jag brukade käka 17K till frukost

Jag har haft träningsperioder (för länge sedan) när jag knappt räknade ett träningspass under 20K som träning… Jag har sprungit marathon på 3.20 och tagit mig 56 kilometer genom skogen mellan Hindås och Borås. Jag har tänkt att jag borde börja springa ultra, för det verkar passa mig att springa långt. Jag har…

Jag brukade banne mig käka 17K till frukost!

Nej, texten ovan är inget skryt, det ger mig bara tydliga perspektiv på att livet händer och att fysiken förändras.

Under 2018 har jag masat mig igenom ett Marathon på 3.45 i 30 graders värme. Det är ingen dålig prestation, men den ger mig perspektiv. Jag har haltat 18 kilometer av 21 i Helsingborg och gått i mål i ett halvmarathon på strax under två timmar. Det är heller inte dåligt, men åter igen, det ger mig perspektiv.

Idag sprang jag 17K utan att kroppen protesterade eller gick sönder. Jag var superstolt och glad efteråt, vilket (förlåt om jag tjatar…) ger perspektiv.

Det känns så fint att avsluta året starkt och springa ut det gamla på lätta ben. Nu ska jag bara hålla mig skadefri till nyårsafton…

One thought on “Jag brukade käka 17K till frukost

  1. Ja, lite perspektiv skadar inte. Men visst känns det lite ledsamt att tänka tillbaka på tider man gjort och tänka att man kanske aldrig kommer dit igen. Men nu är nu och nu är förutsättningarna andra försöker jag tänka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *