Jag har inga problem med att åldras

Jag låter med glädje och kärlek mitt gråa hår växa vilt och nästintill fritt. Jag är inte personen som lägger vare sig tid eller pengar på att rätta till ålderstecken i ansiktet. Att utrota kråksparkarna eller höja kindbenen skulle vara som att döda delar av mig. En gång tackade jag nej till att helt gratis tatuera mina ögonbryn till sådana där trendiga och markanta måsvingar som täcker hela pannan. En obegriplig trend som kvinnor faktiskt betalar pengar för. Fick inte ihop hur jag skulle förklara min märkliga utseendeförändring för vare sig mig själv eller mina barn…

Jag är med andra ord väldigt bekväm när jag i behagligt mak närmar mig min 40-årsdag i november. Känner mig smart och klok, älskad och uppskattad, uppdaterad och mentalt modern.

Men det som händer i kroppen när jag nu närmar mig siffran fyrtio är inte bara av godo för den jag är. För det första har vi den där gubbvaden, som både jag och andra tycker det är roligt att skämta om. Jag blir i det stora hela lättare stel och känner mig ibland lika smidig som en takbjälke. Det har definitivt hänt grejer i kroppen sedan jag var 33. Jag har bland annat fött två barn och utsatt kroppen för diverse fysiska utmaningar utöver det vanliga.

Men. Gubbvaden till trots, så är jag mest nöjd med min fysik också. Ett hjärta som orkar mycket. Muskler som är starkare än de ser ut…

Vad mer kan en kvinna begära i 40-årspresent av sig själv?

2 thoughts on “Jag har inga problem med att åldras

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *