Jag har vant mig vid snö

Snö under löparskorna. Snö i skägget som jag uppenbarligen har… Snö under sparkmedar och pulka. Snö under promenadskorna. Snö som faller från himlen. Snö i snögubbarna. Snö till gillkorven och glöggen. I värsta fall lite lite iskall snö under tröjan.

Vår jul i Hälsingland har varit bitvis väldigt kall, men framför allt har den varit väldigt vit. På julaftonsmorgnonen njöt jag minus 13 grader och knarrande snö som fallit kvällen innan. Himlen gick från lila till rosa och bestämde sig tillslut för att bli aprikos. Det tunna istäcket, som fläckvis lagt sig på vattnet som aldrig fryser helt på grund av det är så strömt, glittrade när dagsljuset kom. Vilken fantastisk julklapp till mig själv! Jag bestämde mig nämligen för att det var årets ljuvligaste löppass och låter den här skäggbilden visa hur bra jag hade det…

Tack Hälsingland för den fina vintervecka vi fick.

2 thoughts on “Jag har vant mig vid snö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *