Kött. Trött.

Det finns många goda anledningar till en vegetarisk kosthållning. Det är gott och fräscht. Att äta vegetariskt är klimatsmart och hållbart. Djurhållningen år 2017 är vedervärdig och ur ett etiskt perspektiv är det faktiskt orimligt att äta kött. Vegetarisk mat är bra för hälsan. Och så vidare…

Personligen köttstrejkar jag just nu för att jag har ätit för mycket kött. Kroppen har helt enkelt fått nog. Jag är inte sugen. Jag bara vill ha vegetarisk mat.

Det har hittills varit en hektisk vecka utan matplanering. Köttfärssås, korvpytt och pasta med bacon har avlöst varandra i en rasande fart. Det har handlat om energi in till en familj som äter mest hela tiden och jättestora portioner. Variationen och näringen har jag löst med roliga sallader och fruktefterrätter. Så nej, det går ingen nöd på oss egentligen förutom att jag i tisdags kväll sände ut en nödraket med en önskan om vegetariskt.

Jag såg själv den där nödraketen och sprang iväg till affären och räddade mig med två paket kikärtor. Kikärtsbiffar är alltid ett säkert kort.

Men förutom kikärtsbiffarna, den där vegetariska lasagnen jag brukar göra och linssoppa står det still i inspirationsfabriken.

Ge mig ditt bästa och helst snabblagade vegetariska recept! Eller du behöver inte skriva hela receptet, men ge mig input.

Tack!

13 thoughts on “Kött. Trött.

  1. Min vardagsmatsräddare är morotssoppa med kokosmjölk, apelsin och ingefära. Svingott och svinlätt. Bara koka och mixa. Den har ersatt spaghetti och köttfärssås som vardagssnabbmat här hemma.

  2. Alltså här kan jag skriva en uppsats…. men klockan är asmycket för en kvällstrött! Jag måste få be om att få återkomma. Men jag åt en ljuvlig solrosbiff häromdagen 🙂

    1. Spännande Sandra! Och tack för tips på hysteriskt rolig blogg. Blev sugen på mat och skrattade – helt perfekt 🙂

  3. Aningens missvisande namn – borde ha hetat mandelmjölsbollar men googla ört- och fetaostbollar så hittar du receptet. Eller kolla min blogg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *