Lära kroppen att det är härligt att springa snabbt…

Nån gång måste mina sötebrödsdagar med mysjoggar som knappt höjer pulsen ta slut! För om löpningen fortsätter att se ut som den gör för mig just nu, ja då kommer jag nog att tröttna på att springa…

Efter ett uppehåll från kvalitetsträning tycker jag att det tufft både fysiskt och mentalt att starta upp ”snabbmaskineriet”. Snabbhet är en färskvara för de flesta. Så nej, tyvärr kan jag inte plocka upp tråden där jag lade ner den i september. Förra veckan fegade jag ur och småtestade att springa snabbt med en miljon ursäkter talandes till mig i bakhuvudet.

”Det är nog bra att inte gå ut för hårt!” Eh, säger vem? Jag är ju ingen nybörjarlöpare direkt…

”Det är smart att spara på energin till ett bättre tillfälle!” Ett bättre tillfälle för intervaller kommer aldrig. Det är bara att göra!

Idag tyckte jag äntligen att det var dags att riva av plåstret, ni vet så där brutalt. Så här får ni tips på ett riktigt bra pass!

Dagens intervaller

Uppvärmning: lätt löpning till en kuperad slinga (cirka 4 km)

Intervaller: 3 x 1.5 km med bara 1 minut vila mellan varje

Nedvarvning: lätt löpning hem från den kuperade slingan (cirka 4 km)

Vips, så har du sprungit 4.5 km på (typ) max i en helvetes massa backjävlar utan nästan någon vila alls. Som bonus har du fått några sköna distanskilometer i betydligt lugnare fart.

Killar dödsskönt i löparkistan. Fast imorgon får jag nog ägna mig åt någon annan sport…

4 thoughts on “Lära kroppen att det är härligt att springa snabbt…

  1. Jag springer i princip aldrig intervaller, men nu när jag har börja köra Indoor running och ska hitta på intervallpass åt andra så måste jag ju rimligtvis testa passen innan jag utsätter andra för dem. Och det är faktiskt lite roligt. Kräkjobbigt, ja, men också lite lite roligt.
    Men ditt pass lät ärligt talat rätt jobbigt så bra jobbat! :-S

    1. Ja att ha koll på vad man utsätter andra för känns rimligt 😃 Och puls är ju kul när man väl tar sig för 💕🏃‍♀️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *