Läs om min spännande måndag!

Vaknar i tårar. Varför gråter Hellström? Har hon sålt smöret och tappat pengarna? Sitter i telefonkö gånger två och det är väldigt mycket måndagskänsla på det…

Släpar mig till jobbet, men småbölar fortfarande. Tappar huvudet (bokstavligen) men kämpar på till halv tio.

Lyckobölar en halvtimme senare när läkaren framför mig utesluter hjärnhinneinflammation. Inte för att jag någonsin tänkte i de banorna, men ändå… Han har frågat om jag gått från badhuset utan mössa och blivit kall. Jag har fått väga mig för första gången sedan jag var gravid i typ femte månaden. Jag har haft instrument i alla hål i huvudet. Jag får prata massor om mig själv. Min kroppstemperatur är 36.8 grader.

Lite senare sitter jag i labbet och får en nål uppkörd i armen och innan jag går hem kissar jag i en plastmugg.

Det ÄR en spännande måndag!

Och här sitter jag nu och ska äta nio tabletter om dagen i 10 dagar med uppmaningen om att ”försöka leva som vanligt”. Det kan vara så att jag inte var helt ärlig med farbror doktorn om hur det är att ”leva som vanligt som Mia Hellström”…

Muskelsmärtorna i nacken gör mig trött och rörelsemönstret är begränsat. Igår sprang jag två kilometer på löpband och toppade med mjuk rörlighet och lätta vikter. Det är inte att ”leva som vanligt som Mia Hellström”.

Men jag tänker inte köpa ”att leva som vanligt” för det är precis det som har gjort att jag har ont. Jag ska utreda vad som ger mig nacksmärtor eller vilken kombination av grejer som gör det. Sen kan jag börja ”leva som vanligt” fast på ett nytt sätt.

Låter inte det helt rimligt?

Nedan ser ni något som inte ger mig nacksmärtor. Löpning. Rörelse. Familjelivet. Fritid.

14 thoughts on “Läs om min spännande måndag!

 1. Visst vill en veta varför.
  Och innan en, eller som här du Mia är ordetligt utredd så brukar det vara bra att ta det lite lugnt. Även om det är otroligt svårt och trist.
  Kämpa på med tårar och nackont

  1. Jo så är det och det känner man ju i kroppen när man försöker använda den. Jag kämpar på! Tårarna är borta, ty alla piller jag knaprar funkar nästan jämt 🙂

 2. Men kära du! Vilket elände! Antar det är painkillers du käkar? ‘Var försiktig med träning då. (Fast det vet du nog redan) När/hur började det? Har du testat besöka någon (bra) osteopat/naprapat/kiropraktor? Krya på dig!

 3. Behöver du fysioterapeut rekommenderar jag iRörelse i Guldheden! Särskilt söta gulliga Tove. Underbart duktig.

  Har du stretchat dina bröstmuskler? Det är nämligen offren som skriker, dvs nackmusklerna när bröstmusklerna är för spända. Kör klassikern: armen böj armen i 90 grader och tryck lite försiktigt armbågens framsida mot en vägg eller liknande. Känn hur det drar i bröstmusklerna. Stå ett tag, gå lite längre i stretchen osv. Gör så ofta!

  Bara ett tips.

  1. Tack för tips Åsa! Vi får se hur läget ligger med kroppen när värktablettskuren tar slut… Har redan börjat jobba med att öppna upp kroppen och bröstet har ju en betydande roll där. Ska definitivt testa övningen du beskriver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *