Livet som snigel är ganska bekvämt

Nej, det är aldrig särskilt bråttom någonstans i löparskorna just nu. Inte ens när jag springer intervaller har jag särskilt bråttom. Jag har vant mig vid att inte komma fram i tid…

Trots detta så är jag väldigt positiv till löpning och springer så ofta jag kan. I morse fångade jag årets näst sista sommarlovsmorgon med en skön lufs runt Hindås med det obligatoriska fotostoppet på bron som gör att jag kan korsa sjön. Det var så vackert att jag blev gråtmild och bestämde mig för att vägra släppa taget om semestern i år. Jag är väl vuxen och gör precis som jag vill? Jobba kan väl barn hålla på med. De har ju jättemycket energi…

Jag har sprungit en hel del den här semestern – på olika platser, i frodiga skogar och längs med öppna vatten. Jag och de korta distanspassen har hållit varandra i handen och trivts. Vi har trivts lagom mycket tillsammans och ser fram emot en fin höst.

I helgen, mitt under ett snigelintervallpass, bestämde jag mig för att jag verkligen vill åka till Helsingborg Marathon i inledningen av september. Förra året var det platsen och tillställningen där jag gjorde ett av mitt livs bästa lopp, trots att jag sprang in en vägg efter 30K. Helsingborg Marathon 2017 har en speciell plats i hjärtat.

Så jag tänker återvända i år, men jag halverar distansen. Jag varken orkar eller vill växla upp för ett Marathon, men ett halvmarathon känns lyxigt bekvämt.

Helsingborg halvmarathon, målgångschoklad och en cappuccino. En snigel kräver inte så mycket mer av löparlivet.

3 thoughts on “Livet som snigel är ganska bekvämt

  1. Halvmaror är inte att underskatta! Ofta går det att ta sig igenom dem utan större problem även efter en period utan särskilt fokuserad träning. Särskilt om det vankas cappuccino och choklad efteråt 🙂

    1. Precis, den där Cappuccinon fick mig ju till och med att klara av en mara! Lägg till lite choklad så kanske det blir pers på halvmaran! 😀 Skämtåsido, det är precis som du skriver. En halvmara är helt rimlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *