Löparmorgon längs den framtida blå linjen

Snortidigt i morse gav jag mig iväg och rekade delar av Göteborgvarvet. Jag är inte anmäld själv, men som Göteborgare känner jag ett visst ansvar för de tusentals människor som faktiskt ska ta sig an utmaningen…

På bilden nedan står jag på Eriksberg och blickar tillbaka mot Älvsborgsbron som jag för några kilometer sedan mästrade så galant. Denna morgon konstaterade jag än en gång att bron bara är jobbig i högt tävlingstempo. Tar man det lite lugnare så märks uppförsbacken knappt av och massor av skön utförslöpning och återhämtande löpning på flacken väntar därefter.

Nej, ska man oroa sig (vilket jag inte tycker att man ska) så är det Götaälvbron och Avenyn som kan vara lite tuff. Dels har du då sprungit lite längre och dels upplever jag Götaälvbron som brantare och återhämtningen därefter kortare innan det är dags att löpa uppför Avenyn. Men tat cool! Det här fixar du katten! Sen är det nämligen bara några kilometer upplopp kvar och du är i mål \o/

Nej, jag sprang ju inte hela Göteborgsvarvet idag och gjorde stora krokar från den ännu osynliga och magiska blå linjen. Förutom att reka för alla varvetlöpare var mitt personliga projekt att kolla om jag kunde starta ett längre distanspass vid 5-tiden på morgonen och fortfarande fungera som människa efteråt. Det gick bra. En stor bonus var att familjen fortfarande sov när jag kom hem så att jag kunde duscha i lugn och ro och göra plats för resten av min dag. Och här sitter jag nu och fungerar fortfarande som människa.

Vad härligt man kan ha det ändå på en helt vanlig torsdag, men min lilla morgontur på 16K skapade såklart ett sug efter Göteborgsvarvet som jag inte sprungit på flera år… Skulle kunna tänka mig en njutarrunda tillsammans med tusentals andra faktiskt.

Sälja startplats någon? 🙂

8 thoughts on “Löparmorgon längs den framtida blå linjen

  1. Haha, nu ropar du allt lite hej! Vänta till klockan 15…. 😱. När gummiklubban slår till 😝. Bra jobbat i alla fall! Min gräns går nog kl 6… Göteborgsvarvet är kul, hoppas du hittar en startplats. Nu när du ändå inte tänker komma och leka i Köpenhamn med mig 😀

    1. Klubban får inte komma… Ska vara ensam med kidsen i några timmar och sen hasta vidare direkt på AW. Tar klubban imorrn! 😀

  2. Jag springer varvet på lördag! Nervöst och läskigt. Har inte sprungit hela distansen sedan förlossning och är i ärlighetens namn väl inte riktigt där ännu… men jag gör ett försök så får vi se hur det går!
    Peppad är jag iaf 👌

    1. Oj vad spännande! Jag har ju följt med i din träning på Insta och jag ser någon som är redo 🙂 Lite pannben och kroppsinkänning så kommer det att gå galant. Lovar att heja högt och friskt om jag ser dig. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *