Löpskolning/benstyrka x 2

Sånt händer bara mig på semestern och Ola måste vara med annars blir det inget. Jag är och kommer att förbli en sådan som bara springer. En sån som, vid 90 procent av löppassen, snörar på sig skorna och låter benen rulla. Snabbt eller långsamt, det vet jag sällan innan. Kanske har jag blivit bortskämd av fjolårets resultat som kom av skapligt många mil utan närmare eftertanke på vad milen skulle göra med mina ben.

Nåväl.

Helt plötsligt händer det. Jag har en plan innan passet och det är aldrig mitt eget fel (eller rätt?). Under solsemestern sprang vi en hel del på ”bara kul”. Fast vid två tillfällen gnetade vi oss upp längs med slingriga bilvägar i fyra kilometer för att avverka benstyrka och löpskolning med havet som utsikt. Kanske var det havet som gjorde passet njutbart. Jag vet inte. Träningsvärken var i vilket fall lika överjävlig som vanligt dagen efter. Mot det hjälper inte havsutsikt. Typiskt.

En fin plats för diverse hopp&skutt-övningar. Utfall, höga knän, indianhopp, sparka i röven, mongosteg (får förklara vid tillfälle), grodhopp och lite annat tog sin start precis här i lätt motlut och med en smekande havsbris mot huden. Den kanariska befolkningen och andra turister såg på oss med viss skepsis.
Vilken övning jag gör på den här bilden är ytterst oklart...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *