Medvetna och glada val

Jag tycker att jag har förärats med ett riktigt stort ego. Jag gör ofta saker för mig själv för att jag ska må bra. Jag väljer träning. Jag väljer sömn. Jag väljer familj. Jag väljer god mat. Jag väljer godis. Jag väljer no stress. Och så väljer jag bort en hel massa saker. Människor som är dumma i huvudet till exempel, får gärna vara det någon annanstans än i närheten av mig. De människor jag har och vill ha i livet däremot, de har jag medvetet valt till. Jag älskar att hela tiden få nya bästa vänner samtidigt som de som funnits där i evigheters evighet finns kvar. Vi väljer varandra.

MEN. Mitt liv är inte perfekt. Jag kan inte välja bort allt och alla som inte passar in. Däremot kan jag åtminstone se till att det jag själv väljer faktiskt överväger skräpet. Fattar ni vad jag menar? 🙂

De medvetna och glada valen behöver inte vara stora och omvälvande.

Det här är tre (av många) medvetna val jag har gjort idag:

– Vaknade som ett ras på grund av nattliga grubblerier. Istället för stress till jobbet valde jag att starta dagen med en timmes promenad/jogg i solen. FYI så hann jag allt jag skulle på jobbet ändå, förmodligen med bättre marginal än om jag stressat dit direkt.

– Torsdag = Kjoltorsdag! Ett medvetet val jag gör (nästan) varje vecka som både gör mig lite snyggare och får mig att tänka på en bästa vän jag har i Uppsala.

– Jag har grottat mycket framför datorn den här veckan och valde därför att gå till gymmet efter jobbet och träna axlar i 33 effektiva minuter innan jag strax sjunker ner på kökssoffan och äter tacos med familjen och en god vän.

Imorgon börjar förresten min påskutmaning – som också är ett medvetet och inspirerande val på en grej jag som vill genomföra \o/

Dagens tips blir därmed: VÄLJ SJÄLV! 🙂

Nästa gång hörs vi mitt i påskfirandet. menmia-påsk

 

 

3 thoughts on “Medvetna och glada val

  1. Smarta medvetna val du fått till! Jag har ensamkväll utan man och barn ikväll och ska precis välja bort datorn för en timmes pussel. Värsta bästa avkopplingen. Förutom att springa… Problemet är att den där timmen plättlätt blir tre och sen har man varit uppe för länge igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *