Min diagnos och löpningen som ger lugnet

Jag har faktiskt diagnostiserat mig själv med bokstavskombinationen DAGSFORM. Jag har oerhört svårt att leva utanför min dagsforms ramar. Är jag trött så är jag trött. Är jag ett energiknippe så gör jag saker med stor energi. Och så vidare.

Folk skryter gärna om hur de jobbar hårt och pressar sig in i kaklet till varje pris. Jag blir inte imponerad. Inte ens lite faktiskt.

Idag är det märkligt nog inget konstigt med och ger nästan lite status att ha en utbrändhet i bagaget. Okej, samhället kanske har för höga krav och mitt i allt detta har en människa inte haft förmågan att ta hand om sig själv och lyssna på sin kropps signaler. Vad är det för bra med det?

Så jag är så glad att jag har min DAGSFORM att förlita mig till. Då slipper jag dras med i det där utan att för den sakens skull sakna mål och ambitioner i livet.

Idag vaknade jag med myror i kroppen. Det är en DAGSFORM av spralligare och flamsigare karaktär. Trots myrorna har jag lyckats skicka några mail och skriva det här blogginlägget nu på morgonkvisten. Fast snart tänker jag bryta och ge mig ut och springa en sväng. Det dämpar myrorna och skapar förutsättningar för en bättre och mer produktiv eftermiddag. Löpningen eller någon annan form av rörelse ger lugnet jag behöver.

Det här ämnet borde jag eventuellt skapa en dyr föreläsning om, men Att leva efter sin dagsform säljer förmodligen inte lika bra som Att komma tillbaka efter en utbrändhet eller Söka med ljus och lykta efter balans.

Vad är det för karaktär på din DAGSFORM idag?

Foto: ballabarn.se

7 thoughts on “Min diagnos och löpningen som ger lugnet

  1. Men eller hur! Hur kan utbrändhet och flest arbetstimmar i veckan vara status? Jag gillar ditt dagsformtänk! Hade lätt kommit på föreläsningen och nickat instämmande!

    1. Dig kan jag alltid lita på Anna! Därför skulle jag gärna ha lyssnat på dig i panelen i helgen om jag hade kunnat <3

  2. Du är ju bara för härlig! Det där kan du tjäna storkovan på! I alla fall om du kommer och föreläser på mitt jobb, det skulle vara revolutionerande…

    1. Då får jag åka dit då 😀 Det låter lovande för min plånbok, om än inte så bra för ditt jobb…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *