Min hemliga marathonstrategi

Ni vet den där supermetoden mot marathonformen som skulle funka på vilket löp som helst? Jag har den!

Här kommer den levererad som en trestegsraket:

1. Sänka tröskeln.
Min tröskel till att överhuvudtaget komma ut och springa just nu är skyhög.

2. Bli bekväm med att lite är bättre än inget.
Jo, det händer att jag hoppar över pass för att jag inte ”orkar springa så långt”. Just nu är distanser över 8 kilometer mig övermäktiga till vardags. Kan inte samla ihop mig för det.

3. Inte känna efter. Bara göra.
När tröskeln är sänkt och alla mina förutfattade meningar om vad som är ett löppass för mig eller vad jag borde springa för pass är borta – då blir projektet väldigt enkelt.

Så här gör jag:

Varje kväll, måndag till torsdag, denna vecka ska jag ge mig ut och springa fem kilometer. Oavsett dagsform, även om jag redan tränat på morgonen eller magen är alldeles för full av middagsmaten så ska jag ut. Jag menar, fem kilometer kan jag springa i sömnen. Det är verkligen ingen big deal.

Vips så har jag skrapat ihop 20 kilometer utan direkt ansträngning och mentala hinder. Hade jag varit kvar i mitt gamla ”mindset” hade denna siffra förmodligen blivit 0…

Om jag känner att detta funkar, fortsätter jag nästa vecka och lägger på en eller två kilometer per pass.

Det känns så fint det här. Att samla mängd utan att anstränga sig.

Och jag kommer såklart att dela med mig av min marathonresa som har helt andra förutsättningar än vad jag är van vid.

6 thoughts on “Min hemliga marathonstrategi

  1. Skitbra idé ju. Stockholm marathon är ju ändå bara en massa sammanlagda 5 kilometerssträckor. Själv har jag samma plan som alla år. Spring det som är kul och kom på två veckor innan loppet att jag inte haft någon som helst struktur….

    1. Exakt! Och du som är mattesnille under dina långpass kanske kan räkna ut hur många femmor, med decimaler! Ach struktur är inte så viktigt, det viktiga är ju att man tränar. Och det gör du ju! 🙂

    1. Ja träningen måste alltid gå hand i hand med övriga livet och måendet. Jag tror det kommer bli bra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *