Min löparhelg

Jag startar min lördag med att slänga sopor och när soptunnelocket slår ner och jag lyfter blicken märker jag att himlen brinner över parhusen i Hindås. Det är något fint med just den stunden. I soffan sitter barnen under en gemensam filt och tittar på barnkanalen och på övervåningen får sambon sovmorgon. I ugnen gräddas fejkfärska-bakeupfrallor och jag känner mig sådär löjligt nöjd.

Jag vet också att jag snart ska få ut och njuta i löparskor. Kommer himlen fortfarande att brinna då?

Det gör den inte. Världen har snarare blivit jämngrå. Jag passar på att sluta fred med min favoritrunda runt Västra Nedsjön. Vi har inte varit kompisar sedan jag sprang den sist och skadade min hamstring. Den här dagen hänger alltså bakbenet med på en runda som mäter 12 kilometer och är kuperad. Hurra!

Lite senare på dagen, mitt i det pulserande familjelivet, får jag några minuter till att läsa bloggar och kika på Instagram. Flödet bubblar av löparäventyr, Lidingloppet och Skogsmaran. Det pirrar till i löparhjärtat…

Pirret leder till att jag på söndagen fixar ytterligare 10 kuperade kilometer utan att bakbenet bråkar. Jag njuter så mycket av löpningen. Jag springer inte fort, men jag springer som mig själv. Hurra igen!

Efter en helg då jag gett mig själv två distanspass i present är det dags att bromsa löpningen lite. Ikväll ser jag fram emot några kilometer uppvärmningsjogg och rehab-prehab-träning på altanen.

6 thoughts on “Min löparhelg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *