Min marathonstrategi vecka 3

Ny vecka. Ny marathonstrategi.

Det är dags att samla kilometer! Vi snackar hardcore mängdträning…

Att samla kilometer är vanligtvis det värsta jag vet och motsatsen till mitt vanliga löparjag, som gillar när löpningen går snabbt och är effektivt. Skitsamma hur långt det blev liksom, så länge det gav önskad effekt…

Nu när jag har ägnat november-mars åt att inte springa så mycket tror jag dock att en mängdvecka kan ha fin effekt på min löparkropp.

Jag ser ”kilometerjakten” som en morot att springa så mycket som möjligt utan att slita onödigt mycket på kroppen och knoppen. MEN. Jag vägrar bli besatt och har därför inget kilometermål. Att jaga kilometer handlar helt enkelt om att samla så många kilometer som möjligt i samspel med resten av livet, där sociala relationer, påskäggjakt, ett styrketräningspass och sömn prioriteras något högre än min framtida marathonform.

Hur många kilometer tror du att det blir?

4 thoughts on “Min marathonstrategi vecka 3

  1. Alltså jag gissar på 70. En tia om dagen. Eller lite mindre i vardagen och långpass till äggjakten. Och har haren gömt äggen riktigt lurigt kan det ju bli typ hur långt som helst…

  2. Jag tror att det blir lagom många, ett par fler än du räknat med. Men perfekt lagom , med guldkant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *