Mitt hållbara friskusliv

Jag har aldrig varit direkt för och medvetet skapat utrymme för vardagsmotion i mitt eget liv. Observera att det inte är detsamma som att vara emot vardagsmotion. Nej, det tycker jag är hur bra som helst…

Det som gör att det ändå blir en hel del vardagsmotionerande är mina hållbarhetstankar.

Jag vägrar att åka bil. Eftersom jag inte behöver.

Mina barn får glatt gå/åka vagn/cykla till och från förskolan varje dag. Jag skulle aldrig komma på tanken att ta bilen in till stan och parkera i parkeringshuset bredvid jobbet. Nej jag tar bussen till Korsvägen och får en kvarts skön promenad enkel väg. Sen ska jag ju tillbaka till bussen och då blir det en kvart till. Sambon är likadan.

Jag håller i vanliga fall inte koll på hur många steg jag går varje dag, men i morse väcktes en nyfikenhet och jag tog på mig sportklockan och tillika stegräknaren.

När jag gick in genom dörren i Hindås efter en arbetsdag redo för en skön kväll hade jag gått ihop 9802 steg. Då hade jag bara gått exakt det som livet kräver och spenderat största delen av dagen på röven…

Så mina hållbarhetstankar skapar i sig ett vardagsmotionerande och förhoppningsvis en hållbar hälsa. På lång sikt.

Tänk ändå att det hänger ihop så fint. Det hade man ju kunnat räkna ut med lilltån.

5 thoughts on “Mitt hållbara friskusliv

  1. Lysande ju! Jag jobbar lite för nära stationen i Malmö för att det ska bli några steg. Får ihop typ 4000 en dag jag inte springer… Men många trappor blir det. Jobbar på sjätte våningen och vågar inte ta hissen 😀. Också cyklar jag för att jag inte orkar skrapa bilrutor, och får därför vardagsmotion för att jag är lat… typiskt smart 😀

  2. Jag är skitavis på vardagsmotionen! Jag vill också kunna göra rätt val, men…bor2 mil ut på landet, dit det går en buss per dag, skulle jag ta bussen till jobbet skulle jag komma två timmar efter jag börjat. Jag kör massor av bil varje dag och det skär lite i hjärtat av det. Men alla kan ju inte bo i stan heller…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *