Morgonlöpningen på Teneriffa

Det skulle vara roligt att räkna ihop hur många mils löpning det blev längs med strandkanten på Playa de las Américas på Teneriffa. Jag har ju ändå en klocka på armen som mäter sånt. Siffrorna kommer till och med upp i ett snitsigt diagram i Polar Flow när jag kopplar klockan till datorn, vilket gör det väldigt enkelt. Egentligen. Fast jag kollar aldrig på de där siffrorna och jämför aldrig mina träningsveckor annars heller. Därför känns det sjukt märkligt att börja med det nu. Så jag låter bli.

Vad jag vet är dock att vi sprang de flesta morgnar under vår Teneriffa-semester. Oftast avslutades löpturerna i den där stunden när dis började förvandlas till sol. Eftersom jag är en flodhäst light blev löpturerna inte så långa och ägde rum längs med strandpromenaden som var lätt- eller medelkuperad. Bäst trivdes jag längs med strandkanten som var helt platt…

Vissa mornar bytte vi ut löpturerna mot extremt kuperade promenader, vilket innebar 30 minuter brant uppförsbacke åt ena hållet där vi spanade på den magnifika utsikten en stund innan vi rullade ner till frukostbuffén…

Jag älskade de där morgonstunderna trots att löpningen ofta kändes ganska tung och långsam. All cred till min snabba sambo för hans tålamod, de morgnar vi sprang tillsammans, vilket faktiskt var de allra flesta.

Det var ingen träningsresa vi var iväg på, men den bästa semesterstarten på dagen är i min mening den i rörelse.

Hit upp promenerade vi. Så värd morgonaktivitet!
menmia-höjd-teneriffa
Den svarta stranden en bit bort var inte min favorit att springa på. Jag kom liksom ingen vart… I vanliga fall hade jag sett det som en rolig utmaning att ”rulla” runt.

Sista morgonen hittade jag denna lilla vy när jag snubblade nerför en slänt. Det kom en liten tår i ögat och jag började planera en höstresa.

När lillan var med hände det att det blev pauser på lämpliga ställen.?

 

2 thoughts on “Morgonlöpningen på Teneriffa

  1. Åh vad jag blev semestersugen nu! Eller kanske bara sugen på att vara ledig och hinna springa om dagarna, men det hade ju inte gjort något om man hade kunnat jäsa på stranden resten av dagen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *