My Åsa is fantastic, men SJ suger

asamiaVi har haft världens bästa helg jag och min Åsa. Ni vet en sådan där helg då man bara är och ibland dricker man lite vin för att vara lite mer.

Nu sitter hon på ett tåg som vägrar gå framåt. Det har stått still i flera timmar och kanske eventuellt möjligtvis kommer det ersättningsbussar om några timmar. GAH! Visst är det typiskt att SJ lyckas avsluta världens bästa göteborgshelg på det här sättet? Jag är hysterisk och önskar nästan att jag satt på det där tåget. Då skulle jag mobilisera kraft och låta ropen skalla SJ ska falla – billig tågtrafik till alla!

Ni kanske kommer ihåg tågresan från helvetet, då SJ verkligen gjorde ALLT för att slippa betala tillbaka våra resor.

Okej, jag fick precis ett sms om att min Åsa äntligen sitter på en ersättningsbuss mot Skövde och beräknas vara hemma om fyra timmar. Klockan är 16:43 och Åsa hoppade på tåget mot Sthlm 12:42. Det är fyra timmar av hennes liv som de har stulit och nu ska de stjäla fyra timmar till. Hon använder glada gubbar i sina sms, medan jag funderar på om det finns någon i närheten som jag kan döda…

*Andas andas andas andas andas* DJUPT.

14 thoughts on “My Åsa is fantastic, men SJ suger

 1. Shit pomfritt! Din Åsa ser precis ut som en Åsa jag jobbade med i Gävle, kan det stämma? Har din Åsa sett en fallskärmshoppare störta i en trädgård när hon satt på hästryggen??? För då är det tamejtusan min Åsa också!

 2. Det är nog din Åsa också 🙂 Vi lärde känna varandra i Gävle (där jag bodde i tio år). Världen är så liten kära vän! Just den där storyn har jag nog aldrig hört, men det låter som Åsa… 🙂

 3. Om det låter som din Åsa så är det nog också min, hehe… Hon har fler fantastiska storys som den. Eller fantastisk och fantastisk, just den var ju fruktansvärd… Men sist jag pratade med henne hade hon precis cyklat på en neger som hon inte sett. Jag vet, man får inte säga så, men jag sitter och fnissar här för mig själv när jag tänker på hur hon med gråten i halsen berättade just det för mig.

  Fråga henne och hälsa så varmt från mig, Sofia på kontoret i Bollnäs, om det visar sig vara rätt.

  Och så håller jag en tumme för att hon tar sig hem nu, stackarn!

 4. Our Åsa is fantastic! 😀 Hon startade sin resa kl 12:42 och beräknas vara hemma 23:00. Ändå sitter hon och skickar roliga sms, som får mig att ramla av stolen. Hon har bland annat en JÄTTESTOR julkorv i handväskan som hon funderar på att plocka fram och ta en tugga av bara för att ha nåt att göra på bussen.. HAHAHAHAHAHA! Jag ska hälsa henne. Jag gör det nog i nästa sjuka sms jag skickar 😀

 5. MajaPiraja: Ja, jag har det väldigt bra just nu 😀

  Att lyckas: I know. De ska fan inte komma undan med det här. Om Åsa inte orkar strida (om det blir nån strid…) så gör jag det åt henne. Var så säker.

 6. Hahaha, Sofia och Mia, vilken värme och uppståndelse, ni finaste Hälsingebor!

  Tio timmar senare… Och inte en tugga julkorv… Vem törs ta fram en sån på en näst intill svältande Robinsson-buss. Självaste Robinsson-Lukas satt faktiskt nära och tro det eller ej.. men vi fick nästan lite kontakt!! Det var nämligen så att den enda fungerande toaletten var i vår vagn, längst fram. När jag fick reda på det var jag ju bara tvungen att ta tillfället i akt och gå och passa på på toaletten. I min ögonvrå skymtade jag även att Robinsson-Lukas hade samma tankar.. Givetvis när jag att där inne i den minst sagt stjärt-luktande och överbelastade toaletten lade strömmen även av där och INTE kunde jag spola… Ja, jag fick öppna och lite generat förklara för den hoppfulla toakön att även den sista toan nu var ur funktion. Ja, jag såg det in action. Robinsson-Lukas som har varit med förr, han tog det osäkra före det säkra och hoppade ut ur tåget och kissade. Nöden har ingen lag, men min jukorv den ligger orörd i väskan.

  Varje krona och lite mer räknar jag med, om jag så ska gråta i telefonen, sånt är jag bra på, så oroa er inte.

  Tack Mia-Fia, för en finfiiin helg och ett finfint sms- och socialt media-stöd!
  Kram kram

 7. Åsa: Älskade vän. Du bjuder på en högkvalitativ story även idag, som gör att jag sitter med ett leende på läpparna en måndagmorgon. Det är inte helt vanligt. Tack för världens bästa helg! Jag hoppas du har vaknat till efter SJ-traumat.

  Jag funderar på att starta en blogg som heter sjsuger.se eller forsenad.se – där kan alla som vill dela med sig av sina åka-med-Statens-Järnvägar-storys. Vad tror ni om det?

 8. Haha.. Ja det skulle verkligen behövas. Nu börjar min ilska faktiskt komma. Ringde SJ och 50% av hemresan får man tillbaka enligt nån EU-lag då det är försening över 2 timmar. Jag sa att det absolut inte räcker.. Jag har svårt att sitta still i 3 timmar för min rygg.. och har nu ondare i den än nånsin, och utan mat i 10 timmar och plus att man missar en hel dag. Fan vad dåliga dem är, det fick jag givetvis ur mig. Dem skulle ringa upp alla resenärer så det blir säkert ngn bättre kompensation i alla fall. Ha en bra dag Blogg-Mia!

 9. Vad härligt liten världen är! Jag vill skicka en liten julkram till Åsa medan vi har henne på tråden! Fint å veta att både Åsa och korven kom hem välbehållna 🙂

 10. ÅÅÅh Sofia, jag vill skicka en julkram till dig också, kraaaam! Och grattis till din lilla familj, har hört att det är tillökning på gång också, mysigt! Och hoppas hunden mår bra också 🙂 Åh ja, nu kan jag ju hälsa på din blogg också 🙂

  Kram kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *