När saker faller på plats

Fysiken och formen

Trots min irriterande skada i baksida lår så känns det som att både fysiken och formen är på plats. Det är en makalös känsla att kunna sticka ut och springa på lätta ben igen. Som jag har saknat att ha löpningen naturligt i mig istället för att tvingas kämpa för varje meter. Fast jag är glad att jag kämpat mig igenom så många meter som jag har gjort. Det har jag tillbaka nu.

Hälsa i arbetslivet

Det har blivit så mycket bättre med allt. Fast varför nöja sig med ”så mycket bättre”? Strax innan semestern, när mina energidepåer inte var så höga precis, hittade jag ett jobb som det stod Mia Hellström på. Jag lyckades samla ihop mig själv och söka det. Jobbet är det enda jag har sökt och förra veckan blev det mitt efter en helt fantastisk och inspirerande rekryteringsprocess.

Med stort mod, fyllda energidepåer och glada miner byter jag alltså arbetsgivare och jobb den 1 november. Kommer att berätta mer om detta inom kort.

Våga vara sårbar och våga be om hjälp

Man lär sig massor av att inte vara på topp. Dels om sig själv och dels om sin omgivning. Att våga vara sårbar och be om hjälp är att på sikt bygga styrka och kunskap om sig själv, sitt liv och vad/vilka man faktiskt vill ha i sitt liv. Det är nya förmågor och kunskaper som kommer att vara till hjälp framöver när jag skapar mig det liv jag vill ha och bidrar till omvärlden på mitt alldeles utomordentliga sätt. Jag är grym och har fått verktyg att hantera de stunder då jag kanske inte känner mig så grym.

Familjen

Min älskade Ola, våra fantastiska döttrar och vårt gemensamma liv. Våra hus, våra framtidsplaner, vårt tak som måste tvättas från mossa, sanden som dagligen dras in på hallmattan och lingonsylten till pannkakorna. Så länge jag har er har jag faktiskt allt. Jag tvivlade aldrig på er. Tack.

10 thoughts on “När saker faller på plats

 1. Världens största grattis till nya jobbet! Hoppas verkligen att det blir allt som du hoppas – och kanske lite till!

  Jag tror att en touch in i väggen på sätt och vis är bra. Man lär sig så oerhört mycket!! Och du har så rätt: Man måste våga be om hjälp!

  1. Min lärdom är att stress absolut inte måste bero på att man har för mycket att göra, det kan ocksåbero på att man har helt fel saker att göra… Nu vet jag det! Framtiden – here I come!

   1. Usch ja. Det är bara få svårt att inse, både för en själv och omgivningen – att stressen inte kommer från överbelastning utan från felbelastning.
    Grattis till nya jobbet och det märks verkligen att du har fått luft under vingarna igen. Heja dig!

    1. Tack <3 Ja nu vill jag flyga! Livet och ens egna reaktioner kan vara svåra att förstå. När man väl förstår känns det ganska enkelt igen... 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *