När solen kom till Hälsingland

För ovanlighetens skull syftar rubriken inte på mig. Nej, vi snackar den riktiga solen, som alldeles nyss gav oss en hardcore sommarkväll ute på altanen. Väldigt uppskattat efter ett minst sagt ihärdigt regn som pågått ändå sedan vi kom hit igår eftermiddag.

Så skönt det var att få vädra fossingarna och blicka ut över vattnet efter en skön motionsrunda med sambon, utomhusfys och dusch.

En bonus är att jag får visa upp mina nymålade tånaglar, som jag målar en gång per år i inledningen på sommaren och lovar dyrt och heligt att det här är året jag ska ha snygga och färgglada fötter ändå fram till hösten. Det har aldrig hänt.

Trots det där skyfallet som väckte oss i morse har vi varit ute och rört på oss. Väderappen visade tydligt att det inte skulle vara något regn inåt landet och en fågel viskade i min lillebrors öra att det inte regnade alls i Ljusdalstrakten. Så vi tänkte att då regnar det nog inte i vackra Järvsö heller och packade två bilar fulla med vuxna och barn och begav oss till Järvzoo. Jag tycker det är halvkul med inhägnade djur (även om jag vet att just dessa har det bra), men uppskattar glada barn, den tre kilometer långa trätrottoaren och att Järvzoo omges av ett magnifikt hälsingelandskap.

Imorgon utlovas fortsatt fint väder och jag har letat upp mina badshorts i resväskan. Det kanske inte blir något dopp, då jag inte är en sån som vinterbadar i typ 15 grader, men jag tänker i alla fall ha dem på mig en liten stund.

Ta hand om er!

2 thoughts on “När solen kom till Hälsingland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *