Nuvarande drivkrafter för träning

Måste jag skriva om kilometertider och högt uppsatta mål? Måste jag överhuvudtaget ha ett mål? Visst, sånt är kul också ibland. Men nu ska ni få veta varför träningen är så bra för mig och varför jag aldrig kommer att sluta träna oavsett om kilometertiderna blir skitdåliga och musklerna krymper.

1. Jag tycker om att springa runt och titta på saker och folk. Det gör mig lugn.

Tänkte mycket på det tidigt igår morse när jag travade runt i löparskor i mitt Göteborg med syfte att springa till jobbet. Jag kopplade inte bort det som hände runtomkring. Jag tog in. Människorna som på  olika sätt  kämpade sig uppför Götaälvbron på väg någonstans. Vyerna över vattnet. Och så vidare.

2. Jag tycker om att umgås med andra människor. Det gör mig på bra humör.

Igår fick jag förmånen att träna en kollega och vän i vårt lite större och flådiga jobbgym, där jag annars sällan hänger. Vi varvade tuffa styrkecirklar med snack. Hon var grym. Jag var grym. Det var helt enkelt skitkul. Och nu är planerna nästan i land för att inom kort köra ett cirkelpass med fler deltagare.

3. Jag tycker om att vara helt själv. Jag behöver tid att tänka och landa. 

Lite motsägelsefullt till punkten ovan kanske, men båda världarna är lika viktiga. Träningen är den bästa stunden jag har för mig själv.

Gårdagens morgonvy. Bara att ta in och njuta.
menmia-lindholmen-eriksberg

4 thoughts on “Nuvarande drivkrafter för träning

  1. Ibland är det bra att inte ha mål, inte prestera utan bara springa, träna, yoga etc. just för att det är skönt, det är socialt, det är icke-socialt, det är glädje, det är utmaningar… Lätt att fastna i att alltid ha ett mål och stora krav på sig själv, tror det är nyttigt att bara släppa allt och träna det man vill ibland.

  2. Jag drivs inte heller bara av mål. Eller jag kan ha som mål att jag inte ska få en näradödenupplevelse eller gå sönder på ett lopp, men det är väldigt sällan tidsmål som driver mig. Jag skulle inte ställa upp otränad i ett marathon, för jag vill inte ha den smärtan. Därför kan loppen vara en morot. Men lopp eller inte, jag hade tränat ändå. Pga punkterna du listat ovan 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *