Om Mia

Bra att veta om Mia Hellström

Namn: Mia Hellström
Född: 1979 i Hälsingland
Bor: I natursköna Hindås utanför Göteboorg
Familj: Sambon Ola och barnen Moa (född 2013) och Juni (född 2016).
Yrkeslivet: Arbetat som kommunikatör på flera svenska universitet och jobbar just nu med studentkommunikation på Chalmers. Frilansat som skribent och föreläsare under flera års tid. Varit bitr. marknadschef för O-Ringen Hälsingland m.m.
Utbildning: Magisterexamen i ekonomi (2004). Har även läst genus och kultur och kompleterade under hösten 2016 med kurserna Applied Sports Coaching och Hälsa, mat och etik.

Vill du veta mer om mina utbildningar eller min yrkesbana? Maila mia@menmia.se så skickar jag CV.

Min träningsfilosofi

Rör på mig gör jag varje dag. Tränar gör jag så ofta jag kan. Sedan några år tillbaka är jag en inbiten löpare och under min första graviditet hittade jag också till gymmet och blev fast. Under vissa perioder är jag resultatinriktad och tränar mot specifika mål och under andra perioder är träningen enbart en ventil. Det skapar den variation jag behöver för att hålla motivationen vid liv och förbli skadefri. När jag coachar motionärer genomsyrar min träningsfilosofi mitt coachingtänk. Läs mer om min löp- och träningscoahcing.

 

Träningskuriosa

# Den 2 september 2017 spang jag Helsingborg Marathon på 3.20.05, vilket gav mig en niondeplats i damklassen.
# Våren 2017 knep jag en åttondeplats på Vårruset i Gävle.
# Det längsta jag någonsin har sprungit är 56 kilometer och det gjorde jag i samband med Tjejmaraton 2014
# Jag har som bäst tagit 95 kilo i marklyft