Om Mia

Bra att veta om Mia Hellström

Namn: Mia Hellström
Född: 1979 i Hälsingland
Bor: I centrala Göteborg
Familj: Sambon Ola och barnen Moa och Juni.
Yrkeslivet: Arbetat som kommunikatör på flera svenska universitet. Frilansat som skribent och föreläsare under flera års tid. Varit bitr. marknadschef för O-Ringen Hälsingland m.m.
Utbildning: Magisterexamen i ekonomi (2004). Har även läst genus och kultur och kompleterade under hösten 2016 med kurserna Applied Sports Coaching och Hälsa, mat och etik. Planerar att studera idrotts- och hälsopsykologi våren 2017.

Vill du veta mer om mina utbildningar eller min yrkesbana? Maila mia@menmia.se så skickar jag CV.

Min träningsfilosofi

Rör på mig gör jag varje dag. Tränar gör jag så ofta jag kan. Sedan några år tillbaka är jag en inbiten löpare och under min första graviditet hittade jag också till gymmet och blev fast. Under vissa perioder är jag resultatinriktad och tränar mot specifika mål och under andra perioder är träningen enbart en ventil. Det skapar den variation jag behöver för att hålla motivationen vid liv och förbli skadefri.

I min föreställningsvärld är träning för alla. Träning ska vara rolig, svettig, inkluderande och tillgänglig. Det är bland annat därför jag har startat Utomhusfys på Heden, ett träningspass mitt i centrala Göteborg som alltid är gratis för deltagarna.

Träningskuriosa

# År 2011 kom jag topp 100 i damklassen på Stockholm Marathon på tiden 3.21.41
# År 2015 knep jag en tiondeplacering på Vårruset i Göteborg på tiden 19.47
# Det längsta jag någonsin har sprungit är 56 kilometer och det gjorde jag i samband med Tjejmaraton 2014
# Jag har som bäst tagit 95 kilo i marklyft
# Nuvarande mål är att ta 100 kilo i marklyft och springa mina snabbaste 5 kilometer någonsin