Rediga intervaller till en redig tös

Jag må kanske inte vara världens mest strukturerade och planerade person när det kommer till träning, men jag är i alla fall kreativ. Gårdagens intervallstege hittade jag på medan jag värmde upp. Joggade nästan fyra kilometer innan jag kände mig färdig och insåg att jag inte hade tid att förhala mer. Mentalt var det inte helt enkelt att stå vid Munkebäcks torg och ha sikte på Beckmans grillkiosk 2.5 kilometer bort. Desto enklare var det att veta att intervallerna skulle bli kortare sen om än något fler…

Gårdagens roliga intervallstege (m)
2500
1000 1000
400 400 400 400

Passet gick enligt plan. Nästan. På den första och långa intervallen var jag tvungen att tvärnita vid ett tillfälle för att inte bli överkörd av en SUV samt trixa lite för att ta mig om gångare och väja för mötande cyklister. Sekunderna tickar ju då, men jag lyckades ändå hålla en snittfart på 4.08 min/km. Wooohaaaa. Körde fri vila, vilket alltid gör att vilan blir alldeles för kort på grund av rastlöshet. Detta dumma beteende sinkade den första tusingen något, men jag skärpte till mig på den andra och pressade ner den till 3.51 min/km. Nu var jag trött. Nästan död. Och hade fyra fyrahundringar kvar. Well. De två första var vidriga och gick sådär. Under de två sista bröt jag den vidriga trenden och levererade stordåd.

Snipp snapp snut så var intervallsagan slut och jag kunde jogga hem. De dryga sex kilometerna i intervallfart hade sprungits med ett snitt på 4.00 min/km. Tack och bock kroppen för ännu en omgång rediga tisdagsintervaller. Nu är det bara att öka…

En är ju alltid lite skeptisk innan ett intervallpass, men sen säger det bara swish och så är det över. Precis den skepsisen äger min kropp på den här bilden… image

One thought on “Rediga intervaller till en redig tös

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *