Så här startar jag mitt nya och hälsosamma liv helt fritt från tillsatser!

Ha clickbait!

Verkligheten och starten på mitt nya och hälsosamma liv är nämligen en helt annan. Jag kommer i vanlig ordning inte att utesluta någonting. Istället kommer jag att lägga till mer av sånt jag gillar!

Vi snackar bland annat om att lägga till mer fokuserad träning. Kanske inte mer i mängd, för det hinner jag inte, men mer träning med mening.

Efter våren 2018 står lugna och korta slöjoggar och oinspirerade gympass (som ändå gav mig en skaplig marathonform) mig upp i halsen…

Jag längtar utvecklande fysiska aktiviteter – sådant som förhoppningsvis gör mig bättre på någonting.

Det är dags för lite magi!

Det här är min magi i sommar:

Löpskolning och spänstträning.

Visst jag kan springa ett Marathon utan problem, men något klipp i steget har jag inte. Magin handlar om att återfå kraft i löpningen.

Leta fram simglasögonen och badmössan och ta oskulden på utomhussimningen.

Magin i detta är utmaningen och tillgängligheten. Det känns bortkastat att ha tillgång till så många och nära vatten utan att använda dem till att faktiskt lära sig att crawla i.

Styrketräning för överkropp och bål.

Jag känner mig vek. Ibland kan jag till och med känna min numera ganska dåliga hållning. Magin handlar om att räta på ryggen.

Intervaller och lugna distanspass.

Kombinationen som jag vet att min kropp mår så bra av. Magin är en bättre löpform, som jag trivs med.

Bubblare – cykling och Yoga.

Jag har en välpumpad gammal TREK-cykel och en cykelhjälm. Svårare än så är det inte att cykla. Och min Yoga-debut för några veckor sedan gjorde mig faktiskt nyfiken på mer…

När börjar jag?

Jag skjuter inte upp magin utan börjar nu, faktiskt redan igår.

Men ingen stress. En dag i taget och livet och träningsglädjen först!

9 thoughts on “Så här startar jag mitt nya och hälsosamma liv helt fritt från tillsatser!

  1. Jag behöver allt det där! Utom crawlen… kan du inte simma hit så kan vi köra träningsläger med allt det andra! Behöver någon som tvingar mig…

    1. Jag kommer * blubb blubb* inte om jag måste simma… 😀 FAst det där träningslägret låter ju helt grymt! Vem tränar oss?

    1. Alltså de där energinivåerna, vad de trollar oss! 🙁 Just nu är den lilla träningen den bästa för mig. En halvtimme på utegymmet med min kollega och vän idag till exempel. fullt tillräckligt och njutbart!

  2. Jag kan inte låta bli att haja till på punkten överkropp och bål+hållning. Pilates via skype med mig kanske. 🙂 Det skulle göra underverk för din core och hållning. 🙂

    1. Jag önskar att tid fanns till det, men min bålträning förläggs utomhus på arbetstid just nu 🙂 Man får hitta sina möjligheter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *