Seriöst skit

Idag tänker jag på…

Hur viktigt det är att prioritera sig själv. För några är det alldeles självklart. Andra slåss med hjärnspöken för att fixa det. En tredje kategori kanske skiter i det helt.

Det är många som ställer krav och förväntar sig saker av oss. Förmodligen förväntar du dig ännu mer av dig själv. Jag har haft perioder i livet när jag varit varenda jävel till lags. Jag har också haft perioder då jag slagit bakut och skitit i allt. Inget av detta är att rekommendera.

Det är mycket nu. Det är det. Samtidigt plockar jag godbitar till mig själv att njuta av mest varje dag. Jag har sedan några månader tillbaka en ny metod, som äger rum i min papperskalender. Ja, jag skriver fortfarande för hand då jag inte litar på teknik. Dessutom får jag för mig att det blir ”mer äkta”.

Det handlar om små saker som jag gör för min egen skull, ibland tillsammans med andra. Saker som gör mig på bra humör, är välgörande och känns lite extraordinära markerar jag i kalendern med knallrosa. Minst en sådan grej om dagen är målet, gärna flera. Och inget – INGET – kan få mig att hoppa över dessa ting (självklart finns det undantag, familjära grejer till exempel).

Min egen träning finns inte med bland det knallrosa, ty den är spontan ”när det passar” och läggs därmed inte in i kalendern.

Vad är ”ditt knallrosa” denna vecka?

Det lilla kan faktiskt vara det stora. menmia-rosa-listan

4 thoughts on “Seriöst skit

  1. Mina rosa denna vecka är:

    -kompislöpning med syfte att umgås, snarare än att träna. Vi kan inte springa så fort för vi måste hinna/orka snacka så mycket….
    – vegetarisk avsmakningsmeny med familjen på fredag. Mat alltså. Jag bara älskar!
    – en cappuccino och en god bok i soffan i morgon förmiddag. Belöningen för tre helt kaotiska dagar!

  2. Bra tips. Min kalender är också en vanlig i papperskorg, deg känns mer äkta. Dessutom skriver man ju så lite för hand numera att jag tycker det är så härligt att kunna göra det kalendern.
    Jag ska nog börja märka ut vad jag gör som är rosa. Veckans rosa blir: läste en bok, te med bästa vännen och några härliga promenader rakt ut i skogen istället för att klättra uppför tvättberget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *